تنها 20 درصد زرشک در خراسان جنوبی فرآوری می گردد
به گزارش مقاله های علمی، مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری خراسان جنوبی گفت: تنها 20 درصد زرشک در استان فرآوری می گردد.
شریعتی گفت: 98 رصد زرشک دنیا در خراسان جنوبی فراوری می گردد، اما خام فروشی زرشک بر فرآوری آن غلبه می نماید.
او اضافه کرد: تنها 20 درصد و یا حتی کمتر از 20 درصد زرشک در خود استان فرآوری می گردد و 40 درصد نیز در قالب بسته بندی هایی که غالبأ شکیل و مشتری پسند نیستند به فروش می رسد.
شریعتی عنوان نمود: 40 درصد دیگر زرشک به صورت فله ای از استان خارج می گردد در حالی که می توان با فرآوری آن یاری بزرگی به فروش و شناساندن آن به مردم ایران و دنیا کرد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری خراسان جنوبی ادامه داد: آمار دقیقی از صادرات زرشک در دست نیست، اما آمارهای موجود نشان می دهد 10 درصد زرشک صادر می گردد.
او توضیح داد: هم اکنون 8 واحد فرآوری زرشک در استان مجوز فعالیت دارند که تنها 3 تا از آن ها با ظرفیت واقعی خودشان فعالیت می نمایند و الباقی زیر ظرفیت واقعی خود در حال فعالیت هستند.
شریعتی گفت: بعلاوه با شرکت های دانش بنیان در استان در ارتباطیم که یک شرکت در حوزه تجهیزات فرآوری زرشک و یک شرکت در حوزه چگونگی فرآوری زرشک در حال تحقیق و فعالیت است.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری خراسان جنوبی بیان نمود: فعالیت شرکت ها در زمینه فرآوری زرشک ادامه دارد. به طور مثال یک شرکت روی ساخت نوشابه انرژی زا بر پایه زرشک، یک شرکت روی ساخت ترشی زرشک و شرکتی دیگر روی ساخت مارمالاد زرشک در حال آزمایش و فعالیت است.
او گفت: فرآوری زرشک و شناخت بازار هدف از مهم ترین روش ها برای ایجاد سود در بازار زرشک استان به نفع کشاورزان است.
مقاله های علمی خراسان جنوبی بیرجند
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان