دومین جشنواره غذا های بومی سفره کردستان برگزار می گردد
به گزارش مقاله های علمی، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان گفت: به مناسبت گرامیداشت روز جهانی جهانگردی دومین جشنواره استانی غذا های بومی سفره کردستان در سنندج برگزار می گردد.
یعقوب گویلیان اظهار کرد: این جشنواره دهم مهرماه به مناسبت گرامیداشت روز جهانی جهانگردی، در سه بخش غذا های اصلی، پیش غذا، دسر و دمنوش با حضور مسئولان، هنرمندان، داوران و شرکت کنندگان در هتل شادی سنندج برگزار می گردد.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان، شناسایی انواع خوراکی های کردستان و شناسایی آشپز های برتر به منظور ایجاد اشتغال زایی و همکاری با رستوران های برتر استان را از جمله اهداف این جشنواره مطرح نمود و اضافه نمود: حضور در جشنواره ها و نمایشگاه ها برای ارائه غذا های بومی استان و برنامه ریزی سفر، معرفی و ارائه غذا های استان در تور های گردشگری، تاسیس سفره خانه سنتی با هدف ارائه غذا های بومی کردستان، ایجاد برندسازی خوراک در گردشگری کردستان و تطبیق و شناسایی غذا های معرفی شده با ذائقه گردشگران و سایر ملل، از دیگر اهداف مهم این جشنواره است.
او یادآور شد: بخش راوی گری این جشنواره در مورد تاثیر غذا های بومی کردستان در مهمانی های باشکوه حکومتی و قومی در مناسبت ها و رویداد های خاص و یا برداشتی از سفرنامه ها و کتاب های تاریخی است که در آن به تمجید از غذا های منطقه پرداخته شده است.
گویلیان اظهار داشت: این بخش بعلاوه شامل اشعار و نظم هایی است که مادران در حین آشپزی می سرودند و یا بعضی از شاعران استان برای معرفی کردستان، به عنوان یکی از عناصر فرهنگی مهمان نوازی مردم کردستان در وصف غذا سروده اند.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان با بیان اینکه سفره آرایی کردی نیز به عنوان بخشی دیگر از جشنواره مورد توجه داوران است، گفت: به شرکت کننده برتر این جشنواره که برای سفره آرایی از وسایل، ظروف آشپزی بومی کردستان و طرح های سنتی منطقه استفاده نماید و چیدمان اصولی و دیدنی را در سفره خود در نظر داشته باشد جایزه ویژه اعطا می گردد.
او اظهار کرد: اصالت غذا، اصالت پیش غذا، طعم، مزه و مواد تشکیل دهنده، سفره آرایی و چیدمان سنتی، رعایت نکات بهداشتی، خلاقیت در ارائه غذا، دسر و شیرینی، دمنوش محلی از جمله مواردی است که برای امتیازدهی مورد توجه داوران قرار می گیرد.
گویلیان اضافه نمود: جایزه برترین غذا به سه نفر، برترین چیدمان سفره کردی به یک نفر، راوی گری غذای کردستان بر اساس مستندات تاریخی به یک نفر و جایزه به دو نفر دیگر از شرکت کنندگان که در حین داوری و اجرای جشنواره تعیین می گردد، تعلق می گیرد.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان با بیان اینکه علاقمندان از سایر شهر های کردستان نیز می توانند دراین جشنواره شرکت کنند، یادآور شد: برای آشنایی شرکت کنندگان فهرستی از خوراکی های استان و منطقه ها همجوار ارائه می گردد.
او زمان ثبت نام و ارسال نوع غذا های بومی پیشنهادی به این جشنواره را 5 الی 20 شهریورماه 1401 اظهار داشت و اضافه نمود: فهرست نهایی پذیرفته شدگان پس از آنالیز و تأیید به وسیله هیأت داوران به عنوان غذای بومی و محلی در تاریخ 25 شهریورماه امسال اعلام خواهد شد.
گویلیان یادآور شد: علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر و شرکت در این جشنواره می توانند با شماره 09183732863 تماس و یا به واحد تبلیغات و بازاریابی گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان مراجعه کنند.
مقاله های علمی کردستان سنندج
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان