علائم معده درد عصبی و را ه های درمان آن
به گزارش مقاله های علمی، معده درد عصبی عارضه ای شایع است. ابتلا به این عارضه می تواند ناشی از تاثیر استرس بر معده و دستگاه گوارش یا عدم سلامت دستگاه گوارش و روده یا حتی ترکیبی از آن ها باشد. معده درد عصبی به ندرت باعث بروز شرایط وخیم می گردد. در این مقاله با علائم معده درد عصبی و نحوه درمان آن آشنا خواهیم شد.
علائم معده درد عصبی
علائم معده درد عصبی عبارتند از:* دلهره و دلشوره داشتن
* بروز فشار، تلاطم، گرفتگی و انقباض در معده
* عصبی یا مضطرب شدن
* لرزه، تکان و فشردگی عضلات
* تکرر نفخ شکم
* ناراحتی معده، حالت تهوع
* سوء هاضمه یا احساس سیری زودهنگام
* احساس گرما، لرزش یا نفخ در حفره شکمی
* افزایش ادرار و اجابت مزاج
در موارد نادر، معده درد عصبی می تواند تاثیری شدید بر روی روده ها داشته باشد. در این حالت فرد دچار تکرر ادرار یا اجابت مزاج غیر قابل کنترل و گاهی اوقات استفراغ و تهوع می گردد.
نحوه درمانمعده درد عصبی اغلب با درمان های خانگی و بعلاوه تغییر سبک زندگی قابل درمان است.
1) دارو های گیاهیبعضی از گیاهان می توانند به تسکین معده درد عصبی یاری نمایند. اگر حالت تهوع دارید، استفاده از ریشه زنجبیل یاری نماینده خواهد بود. می توانید یک تکه ریشه زنجبیل را بجوید، یا دمنوش زنجبیل بنوشید، یا آب نبات زنجبیلی بخورید.
گیاهان دیگر مانند نعنای تند، نعناع، اسطوخدوس یا بادرنجبویه از ضد اسپاسم های شناخته شده هستند. استفاده از این گیاهان ممکن است به کاهش اسپاسم و سفتی عضلات یاری نمایند. می توانید از برگ این گیاهان یا دمنوش های آن ها بهره ببرید.
2) از کافئین، به خصوص قهوه پرهیز کنیدقهوه می تواند باعث افزایش نگرانی و اضطراب و تحریک و تشدید حرکات و علائم روده گردد. به جای قهوه می توانید از چای سبز یا چای اولانگ بهره ببرید.
3) تمرین تنفس عمیق، فکر آگاهی و مدیتیشن
تمرینات فکری به شما یاری می نمایند تا بر روی تنفس خود تمرکز نموده و به زمان حال توجه کنید. این کار می تواند به کنترل استرس و اضطراب یاری کند. می توانید مدیتیشن و دیگر تکنیک های فکر آگاهی را نیز امتحان کنید.
4) استفاده از روغن یا بخور های آرامش بخشاستفاده از بخور های گیاهی یا اسانس های روغنی می توانند به کاهش اضطراب در بعضی افراد یاری نمایند. گیاهانی مانند بابونه، اسطوخودوس، خس خس یا گل رز.
5) استراحت و ریلکس کردندر زمان بروز علائم معده درد عصبی بهتر است استراحت نموده تا بتوانید کنترل شرایط روحی خود را دوباره به دست آورید. صحبت با یک دوست یا اعضای خانواده می تواند به برطرف اضطراب یاری کند.
علت بروز معده درد عصبیبه احتمال زیاد شما به این علت دچار معده درد و یا حتی زخم معده عصبی می شوید که عصبی و نگران هستید. این حالت می تواند برای هر کسی پیش بیاید.
مغز و روده به وسیله عصب واگ که یکی از بزرگترین اعصاب بدن است با یکدیکر در ارتباط هستند. این عصب در زمان بروز استرس و اضطراب، سیگنال هایی از مغز به روده و بالعکس می فرستد که باعث افزایش تحریک پذیری و بی نظمی در دستگاه گوارش می گردد.
اگر به طور مداوم به علائم معده درد عصبی دچار می شوید، به خصوص اگر این علائم به تدریج بدتر می شوند، باید به اندازه استرس و سلامت دستگاه گوارش خود، توجه بیشتری نشان دهید.
در موارد نادر معده درد عصبی ممکن است نشانه ای از یک بیماری دیگر باشد. اگر زیاد دچار این حالت می شوید، بهتر است با پزشک مشورت کنید. بیماری هایی که ممکن است بر روی معده تاثیر گذارند عبارتند از:
* سندرم روده تحریک پذیر
* بیماری زخم معده
* بیماری التهابی روده
* بیماری سلیاک
* اختلال اضطراب
در موارد بسیار نادر، معده درد عصبی ممکن است با سنگ های صفراوی یا آسیب عصب واگ مرتبط باشد.
پیشگیری از بروز معده درد عصبیاستفاده از بعضی درمان ها می توانند به بهبود سریع علائم معده درد عصبی یاری نمایند. با این حال اگر به طور مداوم دچار این حالت می شوید، بهتر است سبک زندگی خود را تغییر دهید.
1. مدیریت استرس در زندگیمعده درد عصبی می تواند به این معنی باشد که در شرایط عصبی قرار دارید. آیا اخیرا زیاد دچار استرس شده اید؟ آیا نگران شغل یا خانواده خود هستید؟ این شرایط طبیعی بوده و برطرف خواهند شد. با این حال اگر هر روز دچار علائم معده درد عصبی می شوید، باید راهی برای کنترل استرس خود پیدا کنید.
2. بهبود سلامت رودهمعده درد عصبی می تواند نشان دهنده عدم سلامت دستگاه گوارش باشد. از علائم آن می توان به سوء هاضمه، نفخ و احساس سیری اشاره نمود.
سعی کنید در رژیم غذایی خود تغییراتی ایجاد کنید. مانند مصرف مواد غذایی حاوی فیبر و مواد غذایی حاوی پروبیوتیک یا مکمل های آنها. البته قبل از مصرف هر گونه مکمل، با پزشک خود مشورت کنید.
3. تغییر وعده های غذاییسعی کنید حجم وعده های غذایی خود را کمتر و تعداد دفعات آن را بیشتر کنید. توصیه می گردد از سبزیجاتی مانند کلم، اسفناج و کاهو در سالاد های خود بهره ببرید.
4. ورزشانجام ورزش و فعالیت هایی مانند یوگا می توانند به کاهش استرس و اضطراب و در نتیجه کاهش اثرات منفی آن ها بر روی دستگاه گوارش یاری نمایند.
کلام آخرمعده درد عصبی ناشی از استرس و اضطراب و گاهی عدم سلامت دستگاه گوارش است. تنفس عمیق، ورزش های سبک، مدیتیشن، تغذیه مناسب و استراحت می توانند به کاهش علائم معده درد عصبی یاری نمایند.
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخون