مرتفع ترین گردنه برف گیر ایران کجاست؟
به گزارش مقاله های علمی، خبرنگاران: گردنه بیژن مرتفع ترین گردنه برف گیر و ماشین رو کشور است که در ارتفاع 3800 متری ارتفاعات دنا واقع شده و دو استان کهگیلویه و بویر احمد و اصفهان را به هم متصل می کند.
این گردنه به یاد بیژن، پهلوان نامی لشکر کیخسرو، بیژن نامیده شد. در فصل زمستان به خاطر وجود برف در جاده، نمی توان راهی آنجا شد. اما در اردیبهشت ماه می توان از میان دیواره های برفی عبور کرد و شاهد زیبایی شگفت انگیز این گردنه بود.همه ساله گردشگران زیادی راهی سی سخت شده تا از گردنه بیژن که در بهار و تابستان خنکای دلنشینی دارد دیدن کنند.
بیژن نام یک دلاور ایرانی است که در گذشته دور به همراه 29 نفر از یاران خود در این گردنه که ارتفاع برف آن در زمستان به نزدیک ده متر نیز می رسد برف گیر و جان خود را از دست می دهند.گردنه بیژن نقطه مرزی شهرستان دنا به مرکزیت شهر سی سخت در کهگیلویه و بویراحمد و شهرستان سمیرم در استان اصفهان است که به لحاظ موقعیت جغرافیایی، گردشگری و مالی دریک موقعیت ویژه واقع شده است.
این گردنه متصل به منطقه حفاظت شده و پارک ملی دناست که به لحاظ تنوع پوشش گیاهی و جانوری از منحصر بفردترین منطقه ها ملی و بین المللی ایران محسوب می شود به گونه ای که در زیست کره ثبت شده است.دامنه های زیبای دنا سرشار از جاذبه های طبیعی و و یکی از غنی ترین منابع گیاهان دارویی و غیر دارویی کشور است.
بسیاری از کوهنوردانی که به قله های دنا صعود کرده اند بر این باورند که دنا به لحاظ زیبایی هم تراز آلپ و چه بسا زیباتر از آن است تا جایی که در گذشته های نه چندان دور از دنا به عنوان آلپ ایران یاد می شد.قله مرکزی دنا از گردنه بیژن به ارتفاع 3200 متر تا گردنه مورگل غربی به ارتفاع 4100 متر ادامه دارد و دارای 18 قله بالای 4000 متر است، بلندترین قله کوه دنا، قاش مستان یا بیژن 3 با 4300 متر ارتفاع نام دارد.
قله های دیگر این کوه سترگ از گردنه بیژن به ترتیب شامل بَرد آتش، سی چانی 1، 2 و 3، حوض دال، کرَ سُمی شرقی، کَر سُمی غربی، تنگه راه (حرا)، بیژن 1 (ماش)، کپیری، بیژن 2 (برج آسمانی)، قِزِل قُله، هِرم، کیخسرو، بن رو، بیژن 3 (قاش مستان)، قبله، مورگل، مورگل غربی (پازنک)، مورگل شمالی است.کوه دنا سه غار دنگزلو، نول، غار یخ و چشمه های زیادی دارد که از جمله آن ها به چشمه میشی، شرنیک و اسپید به عنوان مهم ترین چشمه های آن می توان اشاره کرد. از میان رودخانه هایی که از این قله سرچشمه می گیرند می توان از ریگان، ماربر، میریان، کوه گل، سریس، تیزاب و دزکرد نام برد.
حیات وحش این منطقه نیز در گذشته غنی بوده و تنوع وحوش در کلیه منطقه ها دنا کاملاً مشهود بوده است.خرس های قهوه أی بزرگ، کبک دری، عقاب، کرکس، هما، پلنگ، گرگ، گربه وحشی به ویژه گونه سیاه گوش، سمور، راسو، سنجاب ایرانی، شاهین، بحری، کبک،، سنگ چشم، کمرکوهی، چکاوک (انواع کیسه دهان)، بز و پازن از گونه های مختلف جانوران دنا هستند. کل، قوچ و میش نیز در منطقه حفاظت شده دنا در حال ازدیاد نسل هستند.
در مجموع می توان گفت که سرزمین بکر و رویایی کهگیلویه و بویراحمد همراه با طبیعت سحرانگیز، چشمه ها و تفرجگاه ها، آبشارهای زیبا، رودخانه های خروشان و چشم انداز ها بدیع، این روزها لحظه های به یادماندنی را برای میهمانان تابستانی به ارمغان می آورد.سرزمین زیبای کهگیلویه و بویراحمد به عنوان یکی از منطقه ها هدف گردشگری در ایران زمین تبدیل شده و سالانه به ویژه در ایام بهار و تابستان میزبان خیل عظیمی از مسافران و گردشگران است.
شهرهای یاسوج و سی سخت کهگیلویه و بویراحمد نیز 2 شهر زیبا با جلوه های ناب و سحرانگیز طبیعی، دشت ها و جویبارها، تپه ماهورها و رودخانه های همیشه جاری نیز جز منطقه ها سردسیری این استان چهار فصل در دامنه های دنا آرمیده اند، بهار دلنشین این دیار نیز به طور نسبی از اواخر اردیبهشت آغاز می شود.آمیختگی طبیعت اسرار آمیز منطقه ها سردسیری سی سخت و یاسوج با افسانه های کهن، این منطقه ها را بیش از پیش برای گردشگران مجذوب کننده کرده است.
منبع: توریسم آنلاین