برای دریافت تلخی قورمه سبزی چه باید کرد؟
به گزارش مقاله های علمی، گاهی اوقات موارد و اشکالاتی در مواد اولیه یا طرز تهیه غذاها وجود دارد که غذا تلخ یا بد مزه می گردد؛ پس حتما باید بدانیم که چه راه چاره هایی وجود دارد که با استفاده از آنها طعم خورشت خود را دوباره به همان طعم و مزه ایی که مد نظرمان هست برگردانیم. در این مطلب در روش برطرف و دریافت تلخی قورمه سبزی را به شما خواهیم گفت.
نحوه دریافت تلخی قورمه سبزی
در اینجا چند دلیل عمده برای تلخ شدن خورشت قورمه سبزی را می گوییم و بعد راه چاره را ارائه می دهیم:
1. به شنبلیله قورمه سبزی شک کنید!
همانطور که میدانید در همه دستور های مربوط به پخت قورمه سبزی آمده است که از سبزی شنبلیله چه به صورت تر و تازه چه به صورت خشک در ترکیب سبزی قورمه سبزی باید استفاده گردد. اما استفاده زیاد از این سبزی در خورشت قورمه سبزی باعث تلخ شدن آن می گردد.
پیشگیری
رعایت کردن نسبت سبزی قورمه سبزی بسیار مهم است. هر یک کیلوگرم سبزی قورمه سبزی، 100 گرم شنبلیله تر احتیاج دارد. همچنین شما می توانید برای اطمینان بیشتر، در ترکیب سبزی شنبلیله اضافه نکنید و زمانی که گوشت قورمه سبزی را تفت می دهید کمی شنبلیله به آن بیافزایید. (اما زیاد تفت نخورد.)
راه چاره پس از واقعه!
اگر احساس کردید خورشت شما در اثر شنلیله زیاد تلخ شده است می توانید مقداری اسفناج و گشنیز اضافه در روغن تفت دهید و به خورشت اضافه کنید . میزان استفاده از این سبزی ها بستگی به میزان تلخی خورشت شما دارد و در این مورد سبزی مانند گشنیز به دلیل طعم شیرینی که دارد یاری زیادی به برطرف تلخی قورمه سبزی میکند .و اسفناج نیز در رنگ قورمه سبزی و لعاب ان بسیار تاثیر خوبی دارد .
یکی دیگر از راه های دریافت تلخی خورشت قورمه سبزی، استفاده از یک قاشق رب گوجه فرنگی در خورشت است. باید توجه داشت که اگر مقدار رب گوجه فرنگی اضافه شده زیاد گردد طعم خورشت خراب خواهد شد.
طریقه دریافت تلخی قورمه سبزی
2. از لیمو عمانی هم غافل نشوید!
لیمو عمانی هم می تواند باعث تلخی خورشت گردد.
پیشگیری
از لیموعمانی های مرغوب بهره ببرید. لیمو عمانی هایی که هنوز درست خشک نشده و یا هسته آن گرفته نشده را در خورشت نریزید. همچنین حواستان باشد که لیمو عمانی ها زیاد در خورشت باقی نماند که همین کار باعث تلخ شدن خورشت شما خواهد شد. علاوه بر این، آن را به مدت چند ساعت در آب بخیسانبد و بعد بهره ببرید.
راه چاره پس از واقعه!
اگر میدانیم که لیمو عمانی های موجود در خورشت باعث تلخی آن شده است سریعا ان را از درون خورشت بیرون می آوریم .حداقل با این کار از تلخ شدن بیشتر خورشت جلوگیری نموده ایم .
در قدم بعدی با اضافه نمودن 1 یا 2 سیب زمینی به خورشت قورمه سبزی می توان تلخی آن را کم کرد. در واقع سیب زمینی در هنگام پخته شدن در خورشت، تلخی و شوری خورشت را می گیرد. باید توجه داشت که سیب زمینی ها را قبل از کامل پخته شدن خورشت، از خورشت جدا کرد؛ چرا که سیب زمینی پخته شده مجددا تلخی و شوری را به غذا برمی گرداند.
همچنین اگر علت تلخی خورشت قورمه سبزی لیمو عمانی باشد، می توان با اضافه نمودن مقدار کمی آبغوره تلخی خورشت را گرفت. ضروری است در میزان آبغوره دقت کرد تا خورشت بیش از حد ترش نگردد.
3. زیادی سرخ کردن سبزی و پیاز!
برای خوشمزه تر شدن قورمه سبزی قرار نیست از اونور بوم بیافتیم! سرخ کردن سبزی قورمه سبزی هم حدی دارد!
پیشگیری
درست است که هرچه بیشتر سبزی سرخ گردد عطر و طعم قورمه سبزی بیشتر می گردد اما اولین اقدام این است که این کار با شعله ملایم، با میزان روغن کافی و در زمان طولانی صورت گیرد تا کم کم سبزی برشته گردد، نه این که قهوه ای و سوخته گردد!
راه چاره پس از واقعه!
اضافه نمودن مقداری سبزی تفت داده شده در اینجا نیز یاری کننده است. همچنین مقداری آبلیمو نیز می توان به خورشت اضافه نمود تا تلخی کمتر گردد. علاوه بر اینها شما می توانید کمی پیاز داغ کاراملی ریز درست کنید و به خورشت اضافه کنید تا طعم را بالانس کند.
نحوه دریافت تلخی قورمه سبزی
4. حواستان به آبلیمو هم باشد!
اگر به جای لیمو عمانی از آبلیمو استفاده می کنید، نباید فراموش کنید که پالپ های لیمو را وارد غذا نکنید که همین باعث تلخی غذا می گردد.
پیشگیری
اگر آبلیمو خانگی است از صافی عبورش دهید و اگر صنعتی است قبل از استفاده آن را چک کنید.
راه چاره پس از واقعه!
با اضافه نمودن آب نارنج می توان تلخی خورشت قورمه سبزی را گرفت. جالب است بدانید که از آب نارنج برای کم کردن تندی غذا هم استفاده می گردد.
سخن آخر
تجربیات شما برای دریافت تلخی قورمه سبزی چیست؟ به نظر شما چطور می گردد تلخی قورمه سبزی را برطرف کرد؟ نظرات خود را در پایین همین مطلب با ما در میان بگذارید.
همچنین در سرانجام به شما پیشنهاد می کنیم اگر به طعم قورمه سبزی علاقه دارید، طرز تهیه خورشت کرفس جا افتاده، خوشمزه و لذیذ را نیز در مقاله های علمی حتما بخوانید. (زیاد سرخ کردن سبزی خورشت کرفس نیز منجر به تلخی آن می گردد.)
منبع: مجله انگیزه