راز خوشمزگی سالاد ماکارونی
به گزارش مقاله های علمی، صرف نظر از این که سالاد ماکارونی خود را با کالباس یا تن ماهی یا مرغ یا اصلا بدون گوشت و فرآورده های گوشتی درست می کنید و حتی صرف نظر از انواع ماکارونی فرمی یا حتی نوع سس مورد علاقه تان، راز خوشمزگی سالاد ماکارونی مهمترین بخش تهیه این غذای سرد و مجذوب کننده است. در ادامه با هم رازهای خوشمزه شدن سالاد ماکارونی و نکات و ترفندهای تهیه آن را آنالیز می کنیم.
سالاد ماکارونی، سالاد نیست
اولین نکته مهم در طرز تهیه سالاد ماکارونی این است که آن را به عنوان سالاد ندانید: سوای تمام قوانینی که برای تهیه سالاد وجود دارد مثلا تعادل اسید و چربی که در تهیه بیشتر سالادها حاکم است، در تهیه سالاد ماکارونی صدق نمی نماید چون ما نمی خواهیم ماکارونی را به عنوان سالاد آماده کنیم بلکه می خواهیم ماکارونی را به عنوان یک غذای اصلی با طعم خوب آماده کنیم.
مواد سالاد ماکارونی و طرز تهیه سالاد ماکارونی خوشمزه
تقریبا به تعداد آدم های روی زمین انواع مختلفی از سالاد ماکارونی وجود دارد چون هر شخص می تواند با ذائقه و سلیقه خود مواد را کم و زیاد کند. در ادامه و قبل از این که رازهای خوشمزگی سالاد ماکارونی را بدانیم طرز تهیه یک سالاد ماکارونی خوشمزه را به صورت خلاصه آنالیز می کنیم:
اصلی ترین مواد سالاد ماکارونی
مواد ثابت سالاد ماکارونی شامل مواد زیر است که باید در انتخاب و اندازه آن دقت کافی به خرج دهید:
- ماکارونی فرمی
برای تهیه سالاد ماکارونی، داشتن ماکارونی فرمی یکی از واجبات است. انواع ماکارونی فرمی را می توانید برای تهیه این سالاد خوشمزه بهره ببرید اما برترین گزینه ها قطعا آن هایی هستند که شیار دارند و یک دست نیستند.
- انواع سبزیجات رنگارنگ و فرآورده های گوشتی
سالاد ماکارونی بدون سبزیجات رنگارنگ و انواع گوشت یا فرآورده های گوشتی مجذوب نماینده نیست. اما از جمله اصلی ترین سبزیجات مناسب سالاد ماکارونی می توان به هویج، نخود فرنگی، ذرت و فلفل دلمه ای اشاره نمود. فقط نکته مهم این است که بعضی از این سبزیجات یا به طور کلی مواد داخل سالاد ماکارونی را باید ابتدا بپزید و بعضی را به صورت خام بهره ببرید. اما برای متنوع کردن سالادتان می توانید بعضی از سبزیجات را حتی کبابی یا برشته کنید تا طعم فوق العاده و متفاوتی را به ارمغان آورید!
- سس مناسب برای تهیه سالاد ماکارونی
سس یک عنصر ضروری برای سالاد ماکارونی است. برای سالاد ماکارونی می توانید هم از ترکیب مواد، یک سس خوب درست کنید هم سس های آماده را بهره ببرید.
نکته مهم اما در تهیه سالاد ماکارونی این است که اگر از سس خانگی استفاده می کنید حتما آن را قبل از اضافه کردن به سالاد خوب هم بزنید. در ضمن بهتر است از سس هایی که در آن سرکه بالزامیک وجود دارد برای سالاد ماکارونی استفاده نکنید چون رنگ قهوه ای به غذا می دهد که شاید اشتهای تان را کور کند.
- نمک و فلفل و ادویه ماکارونی مناسب
مزه دار کردن سالاد ماکارونی با نمک و فلفل بسیار مهم است فقط مراقب باشید که سالادتان خیلی شور یا خیلی کم نمک نباشد. در ضمن ادویه مناسب ماکارونی را هم به اندازه کافی بهره ببرید.
طرز تهیه سالاد ماکارونی خوشمزه
برای تهیه سالاد ماکارونی ابتدا باید موادی که احتیاج به پخت دارند را بپزید و ماکارونی را آبکش کنید و بعد از این که آب ماکارونی خوب کشیده شد همه مواد را چه مواد پخته شده چه مواد خام را خوب با هم مخلوط کنید و بعد سس سالاد را اضافه کنید و در نهایت برای سرو از ظرف مناسبی که مجذوب نماینده هم باشد بهره ببرید و البته تزیین سالاد ماکارونی را از قلم نیاندازید.
اگر دوست دارید جزییات تهیه سالاد ماکارونی را بدانید می توانید طرز تهیه سالاد ماکارونی ساده با دستور سریع و خوشمزه را در کتاب کاله به صورت کامل مطالعه کنید.
رازهای اصلی خوشمزگی سالاد ماکارونی
چیزی که خوردن سالاد ماکارونی را شگفت انگیزتر می نماید این است که این غذا ترکیبی مجذوب نماینده از ماکارونی، سس های خوش طعم، سبزیجات، گوشت و پنیر است، این غذا اگرچه خیلی ها آن را به عنوان غذای اصلی قبول ندارند اما یکی از پایه های اصلی پیک نیک ها و دورهمی های خانگی است. پس خوب است قبل از درست کردنش راز خوشمزگی سالاد ماکارونی و اشتباهاتی که ممکن است باعث گردد این غذا آن طور که باید باشد نگردد را بدانید.
1- استفاده از اندازه و شکل مناسب ماکارونی
اولین نکته در تهیه سالاد ماکارونی این است که تنوع ماکارونی های فرمی بسیار زیاد است و باور کنید یا نه، اندازه و شکل ماکارونی هنگام تهیه این غذا بسیار اهمیت دارد. برای داشتن یک سالاد ماکارونی خوشمزه بهتر است از ماکارونی های شکلی کوتاه گوشه دار بخصوص آن هایی که گوشه های بیشتری دارند مثل ماکارونی فوسیلی، روتینی، پنه و فارفاله برای تهیه سالاد پاستا بهره ببرید. این نوع ماکارونی های شکلی هم به این جهت که اندازه شان مناسب سرو و خوردنشان راحت است و هم به خاطر این که چین های اطرافشان فضای لازم برای مخلوط شدن سس به مواد و ماکارونی را فراهم می نمایند، بسیار مناسب سالاد ماکارونی هستند.
2- پختن مناسب و کافی ماکارونی
ماکارونی، ستاره اصلی سالاد ماکارونی است بنابراین درست پخته شدن آن بسیار مهم است. چون اگر ماکارونی برای مدت زمان طولانی روی اجاق بماند نرم خواهد شد یا اگر خیلی زود آن را بردارید همچنان سفت و نپخته می ماند. پس حتما به زمان پخت ماکارونی که روی بسته آن درج می گردد دقت کنید.
به طور کلی برای داشتن یک سالاد ماکارونی خوب باید پاستا را فقط تا زمانی که آل دنته (در ایتالیایی به معنی تا دندان است، بپزید، یعنی ماکارونی باید سفت، جویدنی ولی در عین حال نرم باشد) چون با اضافه کردن سس حتما سالاد ماکارونی تان کمی نرم می گردد.
3- مزه دار کردن ماکارونی به اندازه کافی
یک راز خوشمزگی سالاد ماکارونی این است که به خوبی آن را مزه دار کنید. از آن جایی که سالاد ماکارونی به صورت سرد سرو می گردد باید دقت داشته باشید که برخلاف غذاهای گرم، طعم غذاهای سرد مثل پاستای ماکارونی کمتر است بنابراین اضافه کردن چاشنی بیشتر راز خوشمزگی سالاد ماکارونی است.
برای این که مطمئن شوید سالاد ماکارونی خود را به خوبی چاشنی و خوش طعم نموده اید، بهتر است چاشنی را زود به ماکارونی اضافه کنید. برترین زمان برای انجام این کار، زمانی است که ماکارونی شما در حال پختن است. پس حتما از آب پر نمک بهره ببرید تا پاستا تا پخته شدن طعم خوبی پیدا کند و بعد از اضافه کردن سس و سایر مواد هم حتما چاشنی را بچشید و در صورت لزوم چاشنی سالاد ماکارونی را بیشتر کنید.
ادویه سالاد ماکارونی می تواند شامل آویشن، سبزیجات خشک شده مثل شوید و البته فلفل سیاه باشد. یادتان باشد که ادویه ها برترین گزینه ها برای تعدیل طبع ماکارونی است.
4- سس زدن به ماکارونی وقتی هنوز خیلی داغ است
دلیلی ندارد که خیلی صبر کنید تا پاستا کاملا خنک گردد و بعد سس را اضافه کنید. در واقع، اگر این کار را انجام دهید، خودتان را از داشتن یک سالاد ماکارونی خوش طعم دور نموده اید.
پس به طور کلی بهتر است دو سوم از سس را وقتی هنوز مواد سالاد گرم است به آن اضافه کنید و بقیه سس را قبل از سرو اضافه کنید. پاستای گرم خیلی راحت تر سس را جذب می نماید و یک سالاد ماکارونی خوش طعم و پر طعم برایتان به ارمغان می آورد.
5- ماکارونی را بعد از آبکش کردن با آب بشوییم یا نه؟
اینکه پاستا را بعد از آبکشی بشویید یا نه روی کل سالاد ماکارونی تأثیر می گذارد. آبکشی، ماکارونی را فورا خنک می نماید، بنابراین سس کمتری احتیاج خواهید داشت. نادیده گرفتن آبکشی ماکارونی شاید باعث گردد ماکارونی تان طعم بیشتری را جذب کند اما در حین حال باعث خواهد شد که سالاد ماکارونی شما کمتر حالت ابریشمی داشته باشد. پس در کل بهتر است با توجه به ذائقه خودتان تصمیم بگیرید که ماکارونی خود را آبکش کنید یا نکنید.
6- انتخاب برترین مواد و حفظ تعادل در مواد برای سالاد ماکارونی
انتخاب برترین سبزیجات منجر به خوشمزه شدن سالادهای ماکارونی شما خواهد شد، به این معنی که بهتر است از سبزیجات تازه به جای سبزیجات منجمد بهره ببرید. یا حتی در پی محصولات محلی بگردید یا از آنچه در باغچه خودتان پرورش می دهید برای تهیه این سالاد بهره ببرید.
سالاد ماکارونی را می توانید با ترکیب های متنوعی از مواد تازه و هیجان انگیز متفاوت کنید. اما برای تهیه یک سالاد ماکارونی رضایت بخش حتما نسبت و ترکیب مواد لازم را دقیق انجام دهید.
7- استفاده از سس تازه و خانگی برای داشتن سالاد ماکارونی خوشمزه
از سس های متنوعی می توانید برای سالاد ماکارونی خود بهره ببرید مثلا سس سالاد تازه با رزماری، سیر و لیمو یک گزینه مناسب است اما بهتر است حتما سس خانگی را جایگزین کنید. بهتر است بعد از گذاشتن کلی زمان برای تهیه سالاد ماکارونی با استفاده کردن سس خریداری شده کل سالاد و زحمتتان برای تهیه آن را هدر ندهید.
بعلاوه بهتر است همواره به محض آبکش کردن ماکارونی، سس را به آن اضافه کنید تا اندازه بیشتری از سس جذب ماکارونی گردد و سالاد ماکارونی تان خوشمزه گردد.
8- استفاده از روغن بیشتر از آبلیمو یا سرکه
درست است که معمولا برای انواع سالاد بهتر است آبلیمو یا انواع سرکه حتما به عنوان بخشی از طعم دهنده استفاده گردد اما برای سالاد ماکارونی مهم است که در خصوص مواد اسیدی، به ویژه سرکه یا آبلیمو، از اندازه مناسب و حتی کم بهره ببرید. به جای آن ها می توانید روغن زیتون، روغن های خوراکی دیگر یا حتی سس پستو و خردل را جایگزین کنید.
نکات مهم دیگر برای داشتن سالاد ماکارونی خوشمزه
نکات و فوت وفن های دیگری هم هستند که حاصل کار شما برای تهیه سالاد ماکارونی تان را متفاوت و مجذوب نماینده می نمایند.
برترین زمان آماده کردن سالاد ماکارونی را نادیده نگیرید
سالاد ماکارونی هم مثل قرمه سبزی است که هرچه بماند خوشمزه تر می گردد پس بهتر است سالاد ماکارونی را یک روز قبل آماده کنید و در یخچال بگذارید، اما نیم ساعت قبل از سرو آن را از یخچال خارج کنید تا به دمای اتاق برسد و در آخرین لحظه برگ های لطیف سبزیجات خوشمزه را به آن اضافه کنید و تزیین سالاد ماکارونی را از قلم نیاندازید.
استفاده از سبزیجات بیشتر برای تهیه سالاد ماکارونی گیاهی را تجربه کنید
اگر دوست دارید غذاهای گیاهی بیشتری مصرف کنید یا گیاهخوار هستید، بهتر است سبزیجات بیشتری را جایگزین مواد گوشتی سالاد ماکارونی کنید. با این کار هم سالادی سالم تر خواهید داشت و هم کالری ماکارونی شما کمتر خواهد بود.
سوالات رایج در خصوص راز خوشمزگی سالاد ماکارونی
سالاد ماکارونی یکی از برترین غذاهایی است که در آشپزخانه های ما ایرانی ها تهیه می گردد اما اغلب بعد از تهیه آن سوالاتی به فکر شخص تهیه نماینده این غذا می رسد که ما اینجا آن ها را پاسخ داده ایم.
آیا بهتر است سالاد ماکارونی را از شب قبل درست کنیم؟
بله! بهتر است این غذا را 8 تا 12 ساعت قبل از سرو تهیه کنید تا طعم های آن بهتر حس گردد. فقط حواستان باشد که سالاد ماکارونی را در ظرف دربسته در یخچال قرار دهید و قبل از سرو آن را خوب هم بزنید تا سس در ته ظرف نماند.
ماندگاری سالاد ماکارونی چقدر است؟
اگر سالاد ماکارونی را در بسته و در یخچال نگهداری کنید حدود 5 روز ماندگاری دارد اما اگر آن را خارج از یخچال بگذارید، حدود 2 ساعت ماندگاری دارد.
چرا سالاد ماکارونی من خوب سسی نشده است؟
اگر ماکارونی را به اندازه کافی نپزید، سس به خوبی به آن ها نمی چسبد و به این ترتیب سالادتان خشک خواهد بود. بنابراین ماکارونی را به اندازه لازم بپزید تا نه خیس و پر از سس گردد، نه خیلی خشک.
چرا سالاد ماکارونی من مزه خوبی ندارد؟
چون چاشنی را در زمان نامناسب اضافه نموده اید، بنابراین برای آن که سالادتان خوب مزه دار گردد بهتر است سالاد ماکارونی را در چند مرحله مزه دار کنید و به اندازه کافی هم نمک بزنید.
آیا می توانم سالاد ماکارونی را فریز کنم؟
سالاد ماکارونی غذای خوبی برای انجماد نیست. وقتی ذوب می گردد قوام متفاوتی پیدا می نماید و سس ماکارونی هم هنگام انجماد خوب عمل نمی نماید.
آیا می توانم سالاد ماکارونی را گرم کنم؟
بیشتر سالادهای ماکارونی را می توان گرم کرد، اما باید به این فکر کنید که آیا این شکل از ماکارونی برای شما طعم خوبی دارد یا خیر. در بسیاری از موارد بهتر است سالاد ماکارونی سرد مصرف گردد.
منبع: کتاب کاله