موزه تماشاگه زمان، اولین موزه ساعت در ایران

به گزارش مقاله های علمی، موزه زمان در تهران

شهر تهران با توجه به این که مرکز حکومت چندین سلسله در تاریخ بوده آثار تاریخی و همینطور خانه هایی با قدمت بالا بسیار زیاد در این شهر دیده می گردد. در میان کاخ ها و موزه های شهر تهران موزه زمان یکی از زیباترین و برترین کاخ هایی است که می توانید اوقات فراغت خود را در آن بگذرانید. این موزه حدود 16 سال پیش به عنوان اولین موزه ساعت ایران در خیابان زعفرانیه تهران تاسیس شد. در این مطلب از مجله گردشگری خبرنگاران می خواهیم بیشتر درباره موزه زمان در تهران خدمتتان اطلاعاتی را بدهیم، با ما همراه باشید.

موزه تماشاگه زمان، اولین موزه ساعت در ایران

همانطور که در بالا هم اشاره نمودیم در شهر تهران تعداد زیاد موزه و کاخ وجود دارد که هر کدام برای خود جزء برترین ها هستند. در بین تمام آنها موزه تماشاگه زمان یکی از موزه هایی است که موضوعی خاص به نام زمان شروع به فعایت کرد و قدمت آن به 16 سال پیش باز می گردد و از آن با عنوان نخستین موزه ساعت ایران یاد می گردد. معماری و تزئین این موزه بسیار جالب است و برای کسانی که در پی محیطی آرام در تهران پر سر و صدا هستند این مکان بسیار مناسب است. در این موزه کافه بسیار مشهوری وجود دارد که می توانید در میان درختان و صدای پرندگان یک کافه یا چای هم میل کنید. البته باید بدانید که صبحانه های کافه ای که در موزه زمان وجود دارد باعث نامدار کردن آن شده است پس اگر اهل خوردن صبحانه های بی نظیر هستید این کافه برایتان می تواند گزینه بسیار عالی به شمار بیاید.

خانه حسین خداداد، ساختمان موزه زمان در تهران

شاید برایتان سوال پیش بیاید که ساختمان موزه زمان در خیابان زعفرانیه تهران متعلق به چه دوره ای است و مال چه کسی بوده است! از همین رو ما در پی تاریخ چه این موزه رفتیم و متوجه شدیم که قدمت این ساختمان به دوره قاجاریه باز می گردد و متعلق به دوره حکومت محمدشاه و ناصرالدین شاه قاجار می باشد. این ساختمان خانه حسین خداداد بازرگان، صنعتگر و کارآفرین ایرانی است و از وقوع انقلاب اسلامی تا به امروز در اختیار بنیاد مستضعفان قرار گرفته است. ساختمان موزه 700 متر زیربنا دارد و در محوطه ای زیبا به مساحت 600 هزار مترمربع قرار گرفته است.

ساختمان موزه زمان در تهران یا همان خانه حسین خداداد دارای قدمتی بیش از 80 سال است و در زمان قاجاریه ساخته شده است. باغی که این ساختمان در آن قرار گرفته است از اراضی باغ فردوس بود که در اختیار معیرالممالک داماد ناصرالدین شاه نیز قرار داشته اما پس از مرگ وی پسرش صاحب آن شد، با توجه به این که علاقه ای به باغ نداشت درختان آن را یک به یک قطع کرد و در کوره های تهران از آن به عنوان هیزم استفاده کرد. حدود سال 1346 تا 1347 حسین خداداد این ملک را خرید و در آن موقع ساختمان داخل باغ عمارتی یک طبقه و از خشت و گل بود و اسکلتی چوبی داشت. خداد دستور داد تا از اسکلت آهنی به جای اسکلت چوبی در ساختمان استفاده گردد و این تغییرات حدود 10 سال طول کشید. حسین خداد با مقاوم سازی ساختمان و احداث یک طبقه روی همکف تغییرات قابل توجهی را در این ساختمان پدید آورد و همینطور از برترین استادان گچ بری ایران درخواست کرد تا برای تزئین دیوارهای خانه وی اقداماتی را انجام دهند. استاد کاشی به عنوان معمار بنا، مهندس ابتکار به عنوان مشاور ساختمان انتخاب شد و حاج رمضان عباسیان نیز کارهایی بر روی آن انجام داد. طراحان بنام گچ بری همانند حاج عبدالکریم نوید تهرانی، استاد فرهاد یحیی پور و حاج علی شیخی نیز بر روی خانه کار کردند.

تقریبا 12 سال گچ بری خانه حسین خداداد طول کشید تا تمام گردد و در نهایت این خانه در سال 1356 به شکل یک اثر هنری در آمد. معماری داخلی این خانه ترکیبی از سبک های ایرانی و خارجی است و در سردرها و حاشیه ها می توانید ترکیبی از سبک قاجاریه را مشاهده کنید.

جالب است بدانید که پس از همه سال کوشش برای ساخت این خانه حسین خداداد تنها 1 سال در آن زندگی کرد و پیش از انقلات به آمریکا رفت. این ساختمان به طول تمام و کمال به وسیله بنیاد مستضعفان مصادره شد و در خرداد 1378 با عنوان اولین موزه زمان ایران شروع به فعالیت نمود.

در ساختمان موزه هم انواع ساعت های قدیمی از قرن هفدهم تا بیستم یافت می گردد. طبقه اول عمارت مخصوص نمونه های مختلف و جالب از ساعت های مکانیکی وزنه ای و کوکی است مانند ساعت های شاهینی، آونگی، رومیزی، دیواری و ایستاده که هرکدام به نوعی تلفیق هنرو صنعت را به نمایش می گذارند، که از ظاهر آنها پیداست که در گذشته به تزیینات ساعت توجه خاصی داشتند.

در دومین طبقه این ساختمان کلکسیونی از انواع ساعت های مچی و جیبی قابل مشاهده هستند. ساعت هایی که بعضی مربوط به اشخاص مشهور هستند و بعضی کاربردهای خاصی داشته اند مانند اولین ساعت کارت زنی.

از دیگر بخش های جالب این موزه می توان به تقویم های مهم از سراسر جهان به همراه نمونه هایی از تقویم های ساده و باستانی، معرفی تقویم نویسان مشهور، اسطرلاب ها و ظروف سنجش زمان اشاره نمود. حتی جالب است که بدانید ماکت قدیمی ترین سند تاریخدار ایرانی یعنی کتیبه بیستون هم در این مکان وجود دارد.

اطلاعات بازدید از موزه زمان در تهران

زمان بازدید:

شش ماه اول سال شنبه تا چهارشنبه از 09:00 تا 19:00 و پنج شنبه و آدینه و روزهای تعطیل از 10:00 تا 19:00

شش ماه دوم سال شنبه تا چهارشنبه از 09:00 تا 17:00 و پنج شنبه و آدینه و روزهای تعطیل از 10:00 تا 17:00

ورودی موزه: 3000 تومان

برای ورود به باغ موزه نیازی به پرداخت وجه وجود ندارد.

آدرس: تهران، خیابان زعفرانیه، نبش خیابان پرزین بغدادی

منبع: الی گشت

به "موزه تماشاگه زمان، اولین موزه ساعت در ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "موزه تماشاگه زمان، اولین موزه ساعت در ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید