برنامه ایران خودرو برای فراوری انبوه نسل تازه موتور EF7
به گزارش مقاله های علمی، در نیمه دوم دهه 80 و در نتیجه همکاری شرکت تحقیقات موتور ایران خودرو (IPCO) و شرکت تحقیقاتی آلمانی FE7، موتور EF7 طراحی و فراوری شد. هدف اولیه این همکاری طراحی موتوری بود که با سوخت گاز طبیعی کار کند ولی به علت تکنولوژی و نوع طراحی استفاده شده در این موتور، موتور EF7 قابلیت کارکرد با بنزین را نیز داراست.

مهدی رجبعلی با بیان این که در نقشه راه مصوبه هیات مدیره ایران خودرو سه گام توسعه ای در راستا پوست اندازی موتور محصولات این خودروساز تعریف شده، اعلام نمود:
یکی از گام ها توسعه ای کاهش و به صفر رساندن شمارگان فراوری موتورهای پرمصرف و افزایش شمارگان فراوری موتورهای کم مصرف است.
وی افزایش دو برابری ظرفیت موتور EF7 را رویکرد مبتنی بر تحقق این هدف دانست و گفت که در چند ماهه اخیر به ظرفیت فراوری دو برابر این محصول دست یافتیم.
رجبعلی دومین گام توسعه ای در حوزه موتور محصولات ایران خودرو را ارتقای موتورهای فعلی دانست و گفت:
در حال حاضر نسل نو موتور TU و XU7 در مدار فراوری قرار گرفته و تا خاتمه سال نیز نسل نو EF7 به خط فراوری خواهد رسید.
وی مصرف سوخت، آلایندگی و ارتقای کیفیت را سه شاخص و علت اصلی ارتقا و بهبود موتورها دانست و طراحی و توسعه موتور سه استوانه را از اقدامات و پروژه های راهبردی و مهم ایران خودرو و سومین گام توسعه ای برشمرد و گفت که هیبریدی و بعلاوه برقی سازی این موتورها نیز در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرعامل ایپکو توضیح داد: ظرف سه سال آینده، نسل قوای محرکه ایران خودرو در سه گام پوست اندازی خواهد نمود و کاملا نو و به روز خواهد شد.
وی درباره تغییرات ایجاد شده در موتورها بیان داشت:
از منظر فنی راندمان موتورها باید افزایش یابد و این راندمان شامل ارتقای احتراق و بهبود اصطکاک موتور است که از فناوری های نو از جمله دو CVVT و توربو با کنترل کننده برقی استفاده شده که راندمان بالاتر و احساس لذت رانندگی بیشتری را برای راننده ایجاد خواهد نمود.
آگهی های انواع خودرو را در مقاله های علمی ببینید
***
اخبار خودرو را در بلاگ مقاله های علمی بخوانید.
منبع: بلاگ دیوار