بهبود معاملات بورس با تعطیلی دو هفته ای کسب و کارها
به گزارش مقاله های علمی، یک کارشناس بازار سرمایه گفت: تعطیلی دو هفته ای باعث غیرفعال یا نیمه فعال شدن کسب و کارها می شود، با چنین اقدامی، بخشی از پول های سرگردان در حوزه کسب و کار برای کسب سود کوتاه مدت وارد بازار سرمایه می شوند که این موضوع می تواند زمینه ساز ایجاد هیجان مثبت در بازار باشد.
به گزارش خبرگزاری مقاله های علمی ، مجتبی معتمدنیا امروز (جمعه) گفت: در چند هفته گذشته شاهد ورود شاخص بورس به کانال یک میلیون و 200 هزار واحد بودیم که افت شاخص به این کانال به دلیل همزمانی آن با وقوع ریسک های متعدد باعث تهدید معاملات بورس شده بود.
وی ادامه داد: نخستین ریسک تهدیدکننده معاملات بازار، انتخابات آمریکا بود که به تبع آن با قطعیت انتخاب بایدن، نرخ دلار به کانال 25 هزار تومان رسید در حالی که انتظار بازار سرمایه با انتخاب وی رقم 20 هزار تومان بود، به طور طبیعی ارتباطی که بین دلار مورد انتظار و قیمت دلار واقعی است باعث جذابیت خرید سهام در بازار شد.
معتمدنیا عامل دیگری که باعث تهدید معاملات بازار شد را بحث اوراق با درآمد ثابت و نرخ بهره بانکی مطرح نمود و گفت: تکذیب ریاست بانک مرکزی درباره تغییر سود بانکی و تثبیت نرخ سود 20 درصد برای مراودات بین بانکی تا حدود زیادی باعث کمرنگ شدن این ریسک در بازار شد.
کارشناس بازار سرمایه افزود: در شرایطی که کلیه بازارها در انتظار افت قیمت دلار هستند و انتظار فعالین مالی روبرو شدن تولید کشور با رکود است، منطقی ترین اقدام کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی است تا از این طریق جذابیت فعالیت های مالی برای اصناف و فعالان مالی افزایش یابد.
وی گفت: ریسک دیگری که در چند وقت اخیر بازار را متلاطم و در برخی اوقات باعث ایجاد تهدید در سازو کار معاملات بازار شد، بحث عرضه سهام عدالت در بازار سرمایه بود.
معتمدنیا گفت: با وجود اینکه اعلام شده بود قرار نیست سهام عدالت به صورت خرد عرضه شود و بعد از به سرانجام رسیدن زمان معاملات بازار، سهام عدالت به صورت عمده برای برخی از حقوقی ها عرضه می شود اما برخی از حقوقی ها با حرکت غیرحرفه ای و فقط به قصد کسب منافع کوتاه مدت و با دور زدن قوانین، سهامی که روز قبل خریداری شده بود را روز بعد به صورت خرد در بازار عرضه می کردند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: پیامد این اقدام افزایش حجم عرضه و نگرانی سهامداران حقیقی از افزایش عرضه در بازار از سوی حقوقی ها بود که تصمیم به موقع سازمان بورس جهت متوقف کردن معاملات سهام عدالت چنین ریسکی را در بازار از بین برد.
وی افزود: با توجه به انجام چنین اقداماتی از سوی مسوولان، همه ریسک های اصلی تهدیدکننده بازار از بین رفته و معاملات بورس به فرایند صعودی خود بازگشت، همچنین ریزشی که گاهیحاصل هیجان فروش بود با فرایند مثبت خنثی شد.
اقداماتی که بورس را مثبت کرد
معتمدنیا گفت: در کنار عوامل اعلام شده تصمیمی که سازمان بورس در پیش گرفت و شاهد انعکاس مثبت آن در بازار بودیم، تصویب شورای عالی بورس برای افزایش سقف صندوق های سرمایه گذاری با در آمد ثابت از 30 به 50 هزار میلیارد تومان بود که به طور طبیعی این اتفاق می تواند سرمایه گذاری در حوزه بازار سرمایه را توسط این صندوق ها افزایش دهد.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: اتفاق مثبت دیگری که در بازار در دستور کار قرار گرفت، بازگشایی کلیه نمادهای متوقف توسط سازمان بورس بود که ریسک حاصل از بازگشایی این نمادها به طور کامل در بازار مرتفع شد و بازار به ثبات نسبی قابل توجهی رسید.
وی گفت: در کنار همه این عوامل، به طور طبیعی تعطیلی دو هفته ای باعث غیرفعال یا نیمه فعال شدن کسب و کارها خواهد شد که به نظر می رسد با چنین اقدامی کلیه پول های سرگردان در حوزه کسب و کار برای کسب سود کوتاه مدت وارد بازار سرمایه می شوند که این موضوع می تواند زمینه ساز ایجاد هیجان مثبت و افزایش سطح تقاضا در بازار شود.
معتمدنیا با بیان اینکه دولت در نظر دارد بازار همچنان شرایط باثبات و روبه رشدی را داشته باشد، گفت: در صورت موافقت شورای نگهبان با فروش سهام دولتی به میزان 30 هزار میلیارد تومان جهت تامین مالی طرح معیشت می توان شاهد انگیزه بیشتر دولت جهت بهبود شرایط معاملات در بورس بود.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: بازار سرمایه نسبت به کلیه بازارهای سرمایه گذاری از جذابیت زیادی برای سرمایه گذاری برخوردار است، خرید سهام در شرایط فعلی با ریسک کمتری در میان مدت همراه خواهد بود و سود منطقی نسبت به باقی بازارها را برای سهامدار به ارمغان خواهد آورد.
وی افزود: به نظر می رسد جذابیتی که اکنون در بازار ایجاد شده است می تواند مستمر باشد به شرط آنکه حقوقی ها عملکرد بهتری را نسبت به گذشته در پیش گیرند، در عرضه ها منطقی تر برخورد شود و به قصد خروج فوری و ایجاد هیجان وارد بازار نشوند تا معاملات بورس با شرایط فعلی خود را وفق دهد.
به گزارش ایرنا، کاهش سرعت در خروج نقدینگی از بازار و جذابیت قیمت سهام بعد از حدود سه ماه اصلاح، موقعیت مناسبی را برای سرمایه گذاری دوباره در این بازار و ورود نقدینگی هایی که اکنون در اختیار سهامداران قرار گرفته ایجاد کرده است، این موضوع نیازمند بازگشت اعتماد به سهامداران است که از نظر کارشناسان بازار بهتر است این اعتمادسازی از طریق مسوولان صورت گیرد.
در چند وقت اخیر بیشتر کارشناسان و سهامداران حاضر در بازار پیشنهادهایی را برای بهبود شرایط بازار داشتند که در نهایت در ادامه معاملات هفته گذشته، معاون شرکت بورس تهران از از ابلاغ دو تصمیم جدید در بازار مبنی بر فراهم شدن امکان انجام معاملات و خرید و فروش سهام به صورت روزانه و نیز کاهش زمان پیش گشایش بازار به 15 دقیقه خبر داد که این موضوع توانست تا حدودی امید دوباره را به این بازار بازگرداند.
->
منبع: خبرگزاری آریا