خوشمزه ترین انواع کباب در جهان که طعمی به یاد ماندنی دارند
به گزارش مقاله های علمی، شاید برایتان جالب باشد بدانید کشورهای غربی تازه در حال کشف انواع کباب هستند و اصلا اینطور نبوده که مثل ما کبابشان قدمت چند صد ساله داشته باشد. تازه یا قدیمی؛ کباب یکی از خوشمزه ترین غذاهای کشورهای مختلف، از جمله ایران خودمان است. در این مقاله با 9 نمونه از خوشمزه ترین و معروف ترین کباب های جهان آشنا خواهید شد که دل از سرآشپزهای بین المللی برده اند و روز به روز طرفدارهای بیشتری پیدا می نمایند.
1- کباب گوسفندی یا گوساله
طرز تهیه کباب گوسفندی یا کباب از گوشت گوساله در فرهنگ های دیگر، کمی با ایران فرق دارد؛ به خصوص در خصوص مخلفاتی که در آن به کار می رود. در این نوع کباب گوساله معروف، راسته گوساله به همراه پیاز، فلفل سبز و آناناس کبابی می شود تا طعمی مطابق ذائقه علاقمندانش پیدا کند.
استفاده از سس مخصوص برای این کباب اهمیت زیادی دارد؛ چون نمی گذارد قسمت های خرد گوشت بسوزند و تغییر رنگ دهند. سس این نوع کباب، تحت عنوان Marinade یا ماریناد شناخته می شود و ترکیبی است از روغن، سرکه، ادویه جات و برخی انواع سبزیجات خشک یا تازه خرد شده. در این دستور پخت، فیله، شنیسل، گوشت مرغ و جوجه کبابی، ماهی و سایر انواع گوشت قبل از پخته شدن در سس خوابانده می شوند تا نرم و خوش طعم شوند. بعد از این مراحل کباب به سیخ کشیده و گریل می شود و به همراه مخلفات خوشمزه و مطابق با ذائقه مهمان ها سرو خواهد شد.
2- کباب سبزیجات
کباب سبزیجات علاوه بر اینکه یکی از غذاهای خوشمزه مخصوص گیاهخواران است؛ می تواند به عنوان ساید Side یا مخلفات انواع جوجه کباب یا کباب برگ هم به کار رود. یکی دیگر از کارنمودهای خوب کباب سبزیجات تاثیری است که روی دیزاین غذا دارد؛ وجود رنگ های شاد و زیبای سبزیجات خوشمزه می تواند رنگ و لعاب خاصی به میز شام شما دهد. کافی است خوراکی های مثل قارچ، کدو، فلفل قرمز، فلفل سبز و گوجه را به سیخ بکشید، کمی ادویه یا سبزیجات خشک شده به آن ها اضافه نموده و کبابشان کنید؛ هم طعم بی نظیری پیدا می نمایند و هم زیبایی غذای اصلی تان را چند برابر خواهند کرد. اگر خیلی به ظاهر غذاها اهمیت نمی دهید، خوب است بدانید ظاهر غذا نقش بسیار مهمی در برانگیختن اشتها دارد.
3- کباب کوبیده
کباب کوبیده خوشمزه
جالب است بدانید کباب کوبیده یکی از کباب های پر هوادار در سطح بین المللی است و کباب ایرانی یا Persian Kebab هم برای خودش برو و بیایی دارد. کلید طلایی درست کردن این سبک کباب به سیخ کشیدن آن است که گاهی برای تازه کارها آسان نیست. برای تهیه این کباب با توجه به کیفیت و قیمت انواع گوشت گوسفندی درجه یک دست به انتخاب برترین گزینه بزنید، پیاز فراوان در دسترس بگذارید و از گوجه، فلفل سبز و نارنج به عنوان ساید یا مخلفات کنار کباب یاری بگیرید. در برخی فرهنگ های خاور میانه کباب کوبیده را با سس ماست سرو می نمایند. اگر فکر می کنید این طعم برای ذائقه شما یا مهمان هایتان مناسب است، می توانید از این سس هم بهره ببرید.
4- کباب تیکا بوتی
کباب تیکا بوتی Tikka Boti یکی از کباب های معروف در نواحی جنوبی آسیا است. هر بشقاب کباب تیکا بوتی بسیار لذیذ، خوش عطر و سرشار از طعم هایی است که مهمان ها را سورپریز می نماید. میوه خرد شده پاپایا برای لطیف کردن بافت گوشت به کار می رود؛ اما طعم میوه را به کباب نخواهد داد. برای تهیه این کباب از سیخ های بلند استفاده می شود. استفاده از گوشت گوسفندی، جوجه یا سبزیجات در طبخ این کباب مجاز است.
5- ماهی کباب مراکشی
یکی از معروف ترین ماهی کباب های جهان، ماهی کباب مراکشی است. این ماهی کباب با استفاده از ماهی سفید تهیه می شود. مراکشی ها برای خوش طعم کردن این غذای لذیذ از ادویه های فوق العاده خوشمزه مراکش استفاده می نمایند که بعضا تند و تیز هم هستند؛ اما رمز طعم خوب این ماهی کباب تند بودن آن نیست، بلکه تناسبی است که بین انواع ادویه های مختلف آن رعایت شده است. مراکشی ها ماهی کباب را با برنج، سبزیجات گریل شده یا سالاد سرو می نمایند.
6- جوجه کباب تیکا
کباب های خوشمزه
اگر به هندوستان سفر نموده باشید، احتمالا نام کباب تیکاTikka به گوشتان خورده است یا حتی ممکن است آن را امتحان نموده باشید. این کباب یکی از کباب های سنتی هندوستان است که از سینه مرغ تهیه می شود. هندی ها سینه مرغ را در سس خوشمزه تیکا کباب می خوابانند تا حسابی طعم بگیرد. این نوع کباب باید به سرعت گریل شود و داغ سرو شود. جوجه کباب تیکا به همراه برنج و سبزیجات سرو می شود؛ البته خود هندی ها با سایر مخلفات هندی سراغ این کباب خوشمزه می فرایند.
7- جوجه یاکیتوری
اگر گذرتان به ژاپن افتاد و دنبال یک غذای خوشمزه و به صرفه می گشتید، سراغ یاکیتوری Yakitori را بگیرید. این کباب سنتی ژاپنی بسیار خوشمزه و پر هوادار است، آنقدر که گاهی دکه های غذا فروشی کنار خیابان هم آن را برای مشتریان فراوانشان سرو می نمایند. یاکیتوری معمولا به همراه نوشیدنی های خنک و خوشمزه سرو می شود و یک وعده غذایی کامل را تشکیل می دهد.
8- کباب بره یونانی
یونانی ها به غذاهای خوشمزه و ادویه های خاصشان معروف هستند. کباب بره یونانی به همراه نان پیتا و سس مخصوص یکی از برترین و سریع ترین غذاهای این کشور است که به علت ساندویچی بودن آن خیلی راحت مورد استفاده قرار می گیرد. برای اینکه ظاهر این غذا هم مثل طعمش عالی شود، بهتر است اندازه طول کباب، با طول نان پیتا یکی باشد تا موقع جدا شدن از سیخ به راحتی به قالب نان پیتا در بیاید. جالب است بدانید ما در ایران هم چنین کاری انجام می دهیم؛ معمولا طول کباب کوبیده با طول یا عرض نان لواش یا تافتونی که قرار است در آن قرار بگیرد، یکی است.
9- کباب تایلندی
مورد آخر لیست کباب های معروف بین المللی به کباب تایلندی اختصاص دارد. این کباب بافتی بسیار لطیف و ترد دارد؛ چون ساعت ها در مخلوطی از ادویه های خوشمزه تایلندی خوابانده شده است. به طور کلی ترد و لطیف شدن بافت گوشت کبابی علاوه بر کیفیت گوشت، بستگی زیادی به محتویات سس آن و مدت زمانی دارد که کباب در سس مانده است. معین اندازه تند و تیز بودن کباب تایلندی به ذائقه افرادی برمی شود که آن را درست می نمایند. بنابراین می توانید آن را خیلی تند یا معمولی سفارش دهید.
منبع: فوت و فن