طرز تهیه خوراک لوبیا ، فوت و فن های غلیظ و خوشمزه شدن خوراک لوبیا
به گزارش مقاله های علمی، خوراک لوبیا یکی از خوراک های سنتی و محبوب ایرانی است که معمولا برای وعده صبحانه یا شام تهیه می گردد. در این مطلب با طرز تهیه خوراک لوبیا آشنا می شوید.
به گزارش مقاله های علمی، خوراک لوبیا یکی از خوراک های سنتی و محبوب ایرانی است که معمولا برای وعده صبحانه یا شام تهیه می گردد و پخت آن به صورت غلیظ و جا افتاده احتیاج به رعایت نکات خاصی دارد که در این مطلب گردآوری شده است.
مواد لازم برای تهیه خوراک لوبیا
لوبیا چیتی: 2 پیمانه
پیاز بزرگ: 1 عدد
سیب زمینی بزرگ: 1 عدد
رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
قارچ: 10 عدد
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر پاپریکا: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
آب جوش: چهار لیوان
طرز تهیه خوراک لوبیا
1 ـ قبل از پخت لوبیا حتما آن را از شب قبل خیس کنید و اجازه بدهید لوبیا چیتی حدودا 24 ساعت با آب ولرم خیس بخورد. اگر زمان کافی برای خیساندن لوبیا ندارید، لوبیا را داخل قابلمه آب جوش بریزید و بگذارید 5 دقیقه بجوشد؛ سپس آبکش کنید.
2 ـ پیاز را پوست و خرد کنید. در صورت تمایل می توانید پیاز را رنده کنید. پیاز خرده شده را داخل قابلمه مناسب بریزید و مقداری روغن به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت اجاق گاز بگذراید و اجازه بدهید پیاز نرم و سبک گردد.
3 ـ بعد از اینکه پیاز کمی طلایی شد، رب گوجه فرنگی را همراه با نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر پاپریکا به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. اجازه بدهید حدود دو تا سه دقیقه رب گوجه فرنگی با پیاز سرخ گردد. توجه داشته باشید که رب گوجه را نباید بیش از حد تفت بدهید، در این صورت رب می سوزد و غذای شما خوشرنگ نخواهد شد. به محض اینکه رب گوجه رنگ باز کرد، دیگر به سرخ کردن ادامه ندهید.
4 ـ در این مرحله لوبیا چیتی را به قابلمه اضافه کنید و با پیاز و رب چند دقیقه تفت بدهید؛ سپس آب جوش را اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و حرارت اجاق گاز را کم کنید تا لوبیا کم کم بپزد. یک ساعت بعد از اینکه لوبیا جوشید، سیب زمینی را پوست کنید و به صورت درسته به قابلمه خوراک لوبیا اضافه کنید. حرارت اجاق گاز را کم کنید و اجازه بدهید خوراک لوبیا با شعله کم بپزد و جا بیافتد.
5 ـ یک ساعت بعد از اینکه سیب زمینی را اضافه کردید، آن را از قابلمه خارج کنید و داخل یک کاسه همراه با یکی دو ملاقه از آب لوبیا بکوبید، طوری که سیب زمینی کاملا له و پوره گردد؛ سپس پوره سیب زمینی را دوباره به قابلمه خوراک لوبیا برگردانید و اجازه بدهید خوراک بجوشد و لعاب بیاندازد. در این مرحله اگر احساس کردید خوراک شما بیش از حد سفت و کم آب شده است، یک لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید. از اضافه کردن آب بیش از حد به خوراک لوبیا پرهیز کنید؛ زیرا بعد از اضافه کردن قارچ در مراحل آخر پخت، خوراک لوبیا کمی آب می اندازد.
6 ـ نیم ساعت آخر پخت، قارچ های شسته و خرد شده را به خوراک لوبیا اضافه کنید و اجازه بدهید خوراک حدود نیم ساعت با قارچ بجوشد؛ سپس اجاق گاز را خاموش کنید. خوراک لوبیا غلیظ و خوشمزه شما در این مرحله کاملا جا افتاده و آماده سرو است. خوراک لوبیا را با آبلیمو یا آب نارنج تازه و گلپر میل کنید، نوش جان.
منبع: فرارو
منبع: همشهری آنلاین