5 نکته کاربردی درباره پخت خورش قرمه سبزی مجلسی
به گزارش مقاله های علمی، قرمه سبزی مواد مشخصی دارد که با روش های مختلف در نقاط گوناگون کشور تهیه می گردد. همواره برای عده ای سوال بوده است که چطور می توانند یک قرمه سبزی خوشمزه و مجلسی تهیه نمایند؟
مقاله های علمی | قرمه سبزی یکی از اصیل ترین و محبوب ترین خورشت های ایرانی است که معروفیت جهانی دارد و تقریبا در همه منو های سنتی و بین المللی رستوران های داخلی و خارجی جایگاه ویژه ای دارد.
به گزارش مقاله های علمی ؛ قرمه سبزی مواد مشخصی دارد که با روش های مختلف در نقاط گوناگون کشور تهیه می گردد. همیشه برای عده ای سوال بوده است که چطور می توانند یک قرمه سبزی خوشمزه و مجلسی تهیه نمایند؟ تهیه یک قرمه سبزی جا افتاده و خوشمزه به رعایت نکات مهمی بستگی دارد که در ادامه این مطلب به آموزش 5 نکته مهم در این باره می پردازیم.
مواد لازم برای تهیه قرمه سبزی برای 5 نفر
گوشت تازه گوسفندی یا گوساله: نیم کیلو
سبزی قرمه: 1 کیلو
لوبیا قرمز: 1 لیوان
لیمو عمانی: 5 عدد
پیاز بزرگ: 1 عدد
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
آبغوره یا رب انار ترش: به مقدار دلخواه
طرز تهیه
ابتدا سبزی قرمه را داخل قابلمه بریزید و روی اجاق گاز بگذارید. صبر کنید تا آب سبزی کاملا کشیده گردد؛ سپس مقداری روغن به قابلمه اضافه کنید. حرارت اجاق گاز را کم کنید و سبزی را با روغن تفت بدهید. مقدار سرخ کردن سبزی سلیقه ای است؛ اما برای تهیه قرمه سبزی جا افتاده و مجلسی بهتر است سبزی را خیلی زیاد سرخ کنید تا رنگش تیره گردد.
داخل یک قابلمه دیگر پیاز خرد نموده را با کمی روغن سرخ کنید؛ سپس گوشت را اضافه کنید و به آن فلفل و زردچوبه بزنید و اجازه بدهید گوشت چهند دقیقه با پیاز تفت بخورد؛ سپس مخلوط گوشت و پیاز را همراه با لوبیا قرمز که از قبل خیس داده بودید، به سبزی اضافه کنید و دو تا سه لیوان آب جوش اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید و اجازه بدهید قرمه سبزی شما چند ساعت بجوشد تا جا بیفتد.
بعد از اینکه گوشت کاملا پخت، لیمو عمانی را از که از قبل داخل آب گرم خیس داده بودید، همراه با نمک به خورش اضافه کنید و اجازه بدهید خورش بپزد و جا بیفتد. نیم ساعت آخر پخت خورش کمی آبغوره یا یک قاشق رب انار ترش به خورش اضافه کنید. به طور کلی برای اینکه یک قرمه سبزی خوشمزه داشته باشید، بهتر است زمان پخت خورش شما بیشتر از 5 ساعت باشد.
5 نکته مهم برای پخت خورش قرمه سبزی مجلسی
1 ـ سعی کنید حتما از سبزی تازه برای تهیه قرمه سبزی بهره ببرید. سبزی خشکی که بیش از حد مانده و کهنه باشد یا سبزی های یخ بسته و فریزی نمی توانند طعم اصیل قرمه سبزی را حفظ کند.
2 ـ برای تهیه قرمه سبزی بهتر است حتما از روغن جامد و نباتی بهره ببرید. روغن مایع باعث می گردد قرمه سبزی شما به مقدار کافی روغن نیاندازد.
3 ـ استفاده از گوشت بره به جای گوشت گوساله یکی دیگر از نکات مهم در پخت یک قرمه سبزی خوشمزه است. گوشت بره به صورت طبیعی نرم تر از گوشت گوساله است؛ بعلاوه چربی بیشتری دارد که برای تهیه یک قرمه سبزی اصیل و جا افتاده لازم است.
4 ـ اسفناج یا آب اسفناج پخته در قوام قرمه سبزی نقش بسیار مهمی دارد؛ بنابراین سعی کنید همیشه در تهیه قرمه سبزی از سبزی اسفناج و یا آب آن بهره ببرید.
5 ـ ادویه ای که به خورش قرمه سبزی اضافه کنید، تاثیر بسیار زیادی در ایجاد طعم خوب این خورش دارد. اما قرمه سبزی ادویه مخصوص به خودش را دارد که در اینجا به آموزش تهیه این ادویه پرداخته ایم:
تره خشک: 100 گرم، ترخون خشک: 100 گرم، مرزه خشک: 100 گرم، جعفری خشک: 100 گرم، ریحان خشک: 100 گرم، شنبلیله خشک: 100 گرم، پیازچه: 100 گرم، فلفل سیاه: 200 گرم، پودر دارچین: 200 گرم، پودر زیره سبز: 200 گرم، زردچوبه: 200 گرم.
همه این مواد را توی یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید. پس از اینکه قرمه سبزی شما پخت و جا افتاد، قبل از اینکه اجاق گاز را خاموش کنید، یک قاشق غذاخوری از این ترکیب را به خورشت قرمه سبزی اضافه کنید و هم بزنید و بعد از پنج دقیقه خورشت را خاموش کنید. این ادویه را توی یک شیشه تمیز یا ظرف در دار بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید و هر بار که قرمه سبزی درست می کنید، از آن بهره ببرید. اگر سبزی ها را به صورت تازه در منزل خشک کنید، ادویه شما عطر و بوی بهتری خواهد داشت.
منبع: فرادید