افزایش خطر شیوع پیک پنجم کرونا با عادی انگاری زنجانی ها
به گزارش مقاله های علمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: متاسفانه با توجه به عادی انگاری زنجانی ها و کاهش میزان رعایت پروتکل های بهداشتی، شاهد فرایند صعودی کرونا در برخی از شهرستان های استان زنجان هستیم که خطر شیوع پیک پنجم را افزایش می دهد.
به گزارش مقاله های علمی زنجان ؛ پرویز قزلباش در ستاد استانی پیشگیری و مقابله با کرونا که در سالن پیامبر اعظم استانداری زنجان برگزار شد، با بیان اینکه 95 درصد کادر بهداشت و درمان استان زنجان واکسینه شدند، اظهار کرد: فرایند بستری کرونا طی 10 روز اخیر شرایط کاهشی آن، متوقف و ثابت شده و اکنون 27 درصد تخت های بیمارستانی توسط بیماران کرونایی اشغال بوده و فرایند کاهشی بیماران سرپایی به صورت کند ادامه دارد.
وی با بیان اینکه در پیک چهارم، بیش از 30 هزار دُز دارو استفاده شده که بیش از 30 میلیارد تومان برای یک قلم دارو هزینه شده است، اضافه کرد: کاهش مرگ و میر، کاهش هزینه ها و منابع بیمه، افزایش توان علمی و مهارتی، تامین منابع و توزیع مناسب تجهیزات در مناطق درگیر، شرکت های دانش بنیان (کمک به تقویت و توسعه) و ایجاد اتحاد و اعتماد ملی و مشارکت مردم در ارائه خدمات، از جمله با دستاوردهای نظام سلامت بوده است.
این مسئول در رابطه با مداخلات اجرا شده در پیک چهارم بیماری کرونا، شرح داد: تعطیلات بر اساس رنگ بندی کرونایی، راه اندازی کلینیک سرپایی، افزایش مهارت کادر درمان که سبب کاهش درصد انتوباسیون و کاهش مرگ و میر، افزایش انگیزه کادر درمان با تزریق واکسن و تامین منابع مالی، اقبال مردم به مرکز بهداشتی و درمانی، افزایش تست کرونا و در دسترس بودن داروهای موثر بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه نباید فراموش کنیم با بیماری کرونا درگیر هستیم که می تواند هر لحظه ما را آلوده کند، گفت: میانگین تست PCR و RAPID در استان زنجان، 13.6 درصد بوده و میزان پیگیری ها 8.7 نفر به ازای هر فرد مثبت بوده که فرایند رهگیری باید به بالای 10 نفر برسد.
قزلباش با بیان اینکه هر هفته امکان افزایش میزان بستری افراد مبتلا به کرونا در استان زنجان وجود دارد، اظهار کرد: رنکینگ شهرستان ها به ترتیب خرم دره، ابهر، سلطانیه، خدابنده، ماه نشان، زنجان، ایجرود و طارم بوده و برخی از شهرستان ها علاوه بر اینکه فرایند نزولی داریم، شکل صعودی به خود گرفتند.
وی با بیان اینکه اکنون در شهرستان خرم دره فرایند نزولی متوقف شده و در هفته اخیر فرایند صعودی به خود گرفته است، اضافه کرد: در شهرستان خدابنده، ماه نشان و ایجرود نیز فرایند کاهش متوقف شده و به سمت فرایند صعودی در حال حرکت بوده و در شهرستان طارم نیز با توقف فرایند نزولی کرونا، این فرایند خطی شده است. گفتنی است فرایند صعودی بیماری کرونا به راحتی می تواند رنگ بندی بیماری کرونا را تغییر دهد.
این مسئول با تاکید بر رعایت جدی پروتکل های بهداشتی توسط زنجانی ها که طی هفته های اخیر شاهد عادی انگاری آنان بودیم، اظهار داشت: بسیار نگران هستیم، عادی انگاری مردم و اثرات ناشی از آن را در هفته های آینده با آغاز پیک پنجم بیماری کرونا در استان زنجان مشاهده کنیم، زیرا درصد رعایت پروتکل های بهداشتی در استان زنجان قابل قبول و تاثیرگذار نیست.
منبع: جام جم آنلاین