خبرنگاران بستر سازی برای رونق صادرات ضامن جهش تولید است
به گزارش مقاله های علمی، تهران - خبرنگاران - رییس خانه معدن ایران گفت: امروز شرایط کشور و شرایط بازار نفت، ضرورت صادرات غیرنفتی را آشکار ساخته و برنامه ریزی برای توسعه آن، ضامن جهش تولید است.
محمد رضا بهرامن روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی مقاله های علمی خاطر نشان ساخت: بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران سال گذشته 41.3 میلیارد دلار صادرات به ازای صدور 133 میلیون و 900 هزار تن کالای غیرنفتی حاصل شد، اما توانمندی کشورمان بسیار بیشتر از این ارقام است.
وی شرح داد: ایران حدود چهار دهه تحت تاثیر تحریم های ظالمانه قرار گرفته است و در سالهای اخیر این امر تشدید شده، ولی با این شرایط سال گذشته رشد 13 درصدی وزنی صادرات را شاهد بودیم و چنانچه در بخش معدن و صنایع معدنی، متولی مربوطه بگونه ای برنامه ریزی می کرد که ضامن توسعه صادرات بود، برخی از بازارها از دست نمی رفت.
بهرامن یادآور شد: آمار گمرک نشان میدهد میزان ارزش صادرات در سال گذشته نسبت به 97 افت هفت درصد دارد که در بخش معدن و صنایع معدنی چنانچه سیاستگذاری اشتباه انجام نمی شد، از هدف دور نمی شدیم.
وی تاکید کرد: بدون نگرش دقیق و کامل به این بخش که به جای نفت در شرایط سخت کنونی می تواند نقش آفرینی کند، نمی توان در راستا اهداف پیش بینی شده حرکت کنیم.
رییس خانه معدن معتقد است: بررسی موضوع تحریم ها نشان می دهد، این موضوع در چارچوب بسترهای مختلف عینیت یافتند و بخشی از ظرفیت بخش معدن با یک تصمیم اشتباه ضربه 100 درصدی وارد شد.
وی یادآور شد: باستناد آمار گمرک سال گذشته متوسط هر تُن کالای وارداتی ارزشی به میزان یکهزار و 220 دلار داشت، اما ارزش میانگین هر تن کالای صادراتی کشورمان رقم 309 دلار را نشان می دهد.
بهرامن افزود: سال گذشته تشکل ها باوجود اینکه اطلاعات کافی را درحوزه عملکردی خود و مسائل پیش روی عرصه تولید و صادرات دراختیار نمایندگان قوای سه گانه (مقننه، قضائیه و مجریه) در قالب کمیته ماده 12 قرار دادند، اما در تصمیم ها واقع نگری انجام نشد.
به گفته وی، چنانچه کمیته یاد شده بخوبی برای موضوع عوارض صادراتی بررسی لازم را انجام می داد، همه مجموعه های معدنی از جمله سرب و روی، کرومیت و سنگ های تزئینی نباید مشمول عوارض صادراتی می شدند.
رییس خانه معدن ایران گفت: اهل حرفه معتقدند به جای بستر سازی برای رونق صادرات در شرایط سخت کنونی، به راحتی با سیاست های کلان بر روی صادرات قفل زده ایم.
وی شرح داد: ارزیابی فعالان بخش معدن اینکه تیم اقتصادی دولت، اعتقادی به رونق بخشیدن به امر صادرات به عنوان یک اصل نداشت و با ضربه ای که به صادرات کشور با اعمال عوارض بر روی مواد معدنی وارد ساختیم، بازگشت به شرایط پیشین بسیار هزینه ساز است.
آمار های سال 97 گویای صدور بیش از 9 میلیارد دلار کالاهای بخش معدن و صنایع معدنی داشت و انتهظار نمی رود سال گذشته نیز عملکرد سال ماقبل محقق شده باشد.
بهرامن تاکید کرد: سیاست توسعه صادرات در بخش معدن و صنایع معدنی باید به شکل همه جانبه اجرا می شد، نه بر روی فولاد متمرکز شود و حتی زنجیره آن نیز مورد توجه قرار نگیرد و در بخش فولاد به شمش بها دادیم و این واقع بینی به دنبال نداشت.
به گزارش مقاله های علمی، امروز بطور متوسط سالیانه حدود 400 میلیون تن مواد معدنی از پنج هزار و 500 معدن فعال استخراج می شود که 60 تا 65 درصد آن مصالح ساختمانی است.
منبع: ایرنا