طرز تهیه سس توت فرنگی؛ سس خوشمزه برای روی بستنی یا وافل
به گزارش مقاله های علمی، سس توت فرنگی یک سس خوشمزه برای روی بستنی، وافل یا پنکیک است. از آنجایی که سس توت فرنگیِ آماده حاوی اسانس و مواد افزودنی است، چه بهتر این که خودتان آن را در خانه درست کنید. طرز تهیه سس توت فرنگی بسیار ساده است و به راحتی می توانید در خانه آن را درست کنید. این سس در دسرهایی مانند وافل، کیک بستنی یا پنکیک بسیار پرکاربرد است؛ حتی برای چیز کیک توت فرنگی هم به این سس احتیاج دارید. پس چه بهتر که طرز تهیه سس توت فرنگی را یاد بگیرید تا احتیاجی به سس آماده حاوی مواد افزودنی نباشد. طرز تهیه آن بسیار به طرز تهیه مربای توت فرنگی شبیه است. پس در ادامه همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه سس توت فرنگی
- توت فرنگی 450 گرم
- شکر یک سوم پیمانه
- آب لیمو تازه یک قاشق غذاخوری
- کره کاله خرید آنلاین یک قاشق چای خوری
- شربت افرا (اختیاری) دو قاشق غداخوری
طرز تهیه سس توت فرنگی خانگی
مرحله اول
توت فرنگی سرشار از ویتامین ث است که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی شناخته می گردد و به جذب آهن در بدن هم یاری می نماید. بنابراین، برای درمان ریزش مو میوه مؤثری است. حالا چه چیزی بهتر از این که طرز تهیه سس توت فرنگی را برای روی بستنی یا حتی برای تهیه میلک شیک توت فرنگی یا اسموتی یاد بگیرید و در روزهای گرم تابستانی دسری خوشمزه تهیه کنید.
برای تهیه این سس خوشمزه، ابتدا توت فرنگی ها را خوب بشویید؛ کافی است چند دقیقه آن ها را در آب غوطه ور کنید. می توانید برای اطمینان از ضدعفونی نماینده های گیاهی مناسب برای شستن میوه و سبزیجات هم بهره ببرید. راه دیگری هم هست. کافیست توت فرنگی ها را با فشار زیاد آب بشویید و سپس آن ها را خرد کنید.
مرحله دوم
یک قابلمه میانه بردارید. توت فرنگی های خرد شده، شکر، آب لیمو و شربت افرا را درون قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. منتظر بمانید تا جوش بیاید. گاهی مواد داخل قابلمه را هم بزنید. داخل قابلمه آب نریزید. توت فرنگی ها بدون احتیاج به آب و حتی له شدن، آب آزاد می نمایند.
مرحله سوم
حرارت گاز را کم کنید. اجازه دهید مواد داخل قابلمه 20 دقیقه بجوشند تا سس توت فرنگی شما غلیظ گردد. سپس آن را از روی حرارت بردارید تا سرد گردد. حواستان باشد سس با سرد شدن غلیظ تر می گردد. بنابراین آن را خیلی دیر از روی حرارت برندارید؛ چرا که سس شما ممکن است خیلی سفت گردد.
مرحله چهارم
این مرحله از طرز تهیه سس توت فرنگی کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد. اگر می خواهید سس شما یک دست باشد، مواد را از یک صافی رد کنید. پس از آن که سس شما خنک شد، آن را در مخلوط کن یا غذاساز بریزید تا کامل له گردد. سپس، مایع را از صافی رد کنید. اما اگر دوست دارید تکه های میوه درون سس باشد، احتیاجی به صافی و مخلوط کن ندارید. اگر چیز کیک توت فرنگی درست کردید، پیشنهاد می کنیم سس توت فرنگی را از صافی رد نکنید تا تکه های میوه لذت چشیدن کیک شما را بیشتر کند. این سس را روی بستنی وانیلی یا دسر خوشمزه خود بریزید و نوش جان کنید.
مرحله پنجم
این مرحله را در صورتی که مقداری از سس شما اضافه ماند انجام دهید. برای ماندگاری و جلوگیری از کپک زدن و حتی شکرک زدن سس، می توانید از کره بهره ببرید. مقداری کره پاستوریزه را حرارت دهید تا کمی شل گردد. سپس سس توت فرنگی را درون یک ظرف بریزید. کره نیمه آب شده را روی سس بریزید و در آن را حکم ببندید. از قلم نیاندازید که در این مرحله احتیاجی نیست کره کاملا آب گردد.
ماندگاری سس توت فرنگی خانگی
حالا که طرز تهیه سس توت فرنگی را یاد گرفته اید، بهتر است در خصوص نحوه نگهداری طولانی مدت آن هم بدانید. می توانید از این سس مقدار بیشتری درست کنید. با این کار می توانید سس توت فرنگی را در یک ظرف در بسته به مدت یک هفته در یخچال نگه دارید. همینطور، می توانید سس را در کیسه های زیپ دار یا ظرف در بسته به مدت طولانی نگه دارید. به این ترتیب، هر زمان که دسر یا بستنی درست کردید می توانید از سس توت فرنگی خانگی برای تزئین یا خوشمزه تر شدنش بهره ببرید.
نکاتی برای بهتر شدن سس توت فرنگی
- استفاده از وانیل شکری یا شهد وانیل به جای شربت افرا طعم منحصر به فردی به سس شما خواهد داد.
- اگر می خواهید رنگ سس شما تیره باشد، باید توت فرنگی های بزرگ و رسیده تری که رنگ تیره تری دارند را بهره ببرید.
- پس از آن که مراحل را کامل کردید؛ اگر مقدار شیرینی سس شما کم بود، می توانید به آن یک قاشق غذاخوری عسل اضافه کنید.
- می توانید از این سس برای درست کردن شربت توت فرنگی هم بهره ببرید. برای تهیه آن احتیاج دارید سس را کاملاً از صافی رد کنید.