طرز تهیه نان فطیر خانگی؛ نانِ مقوی همراه با عکس مرحله به مرحله

به گزارش مقاله های علمی، نان فطیر یکی از انواع نان های سنتی ایرانی است که هر شهری از ایران نوع خاصی از این نان را طبخ میکنند و روش های تهیه متفاوتی در شهرهای مختلف دارد. بعضی از شهرها نان فطیر سنتیِ را شیرین طبخ میکنند با طعم های زنجبیلی، دارچینی و نان های طعم دار! اما در بسیاری از شهرها هم بدون شکر و با ادویه های مخصوص و سبزیجات طبخ می گردد. این نان برای وعده صبحانه به همراه پنیر بسیار خوشمزه است و بعلاوه به عنوان میان وعده و عصرانه بسیار مناسب است و یک نان بسیار خوش طعم است. این نان نسبت به نان شیرمال، بافت منسجم تری دارد و اگر خمیر نان را نازک تر در نظر بگیرید میتونید فطیر ترد و بَیار خوشمزه ای داشته باشید. همراه ما باشید با آموزش نان فطیر سنتی در قسمت آشپزی از خبرنگاران بلاگ:

طرز تهیه نان فطیر خانگی؛ نانِ مقوی همراه با عکس مرحله به مرحله مواد لازم جهت تهیه نان فطیر:
آرد700 تا 750 گرم
شیر یک و نیم پیمانه
آب ولرم1/3 پیمانه
روغن مایع نصف پیمانه
سفیده یک عدد تخم مرغ+زرده برای رومال
خمیر مایه فوری یک قاشق غذاخوری
نمک یک قاشق غذاخوری
مواد داخلی نان:
پیاز یک یا دو عدد
پودر زیره سبز یک قاشق غذاخوری
پودر گشنیز یک قاشق غذاخوری
زردچوبه یک قاشق غذاخوری
زعفران دم نموده یک قاشق غذاخوری
روغن مایعنصف پیمانه

در ابتدا و برای آغاز کار، خمیر مایه فوری را باید عمل بیاورید. برای این منظور، خمیر مایه را به یک سوم پیمانه آب ولرم که دست رو نسوزاند اضافه کنید.

1- مخلوط آب و خمیر مایه را هم بزنید و روی ظرف محتوی آب و خمیر مایه را بپوشانید تا زمانی که خمیر مایه عمل بیاد و پف کند.

در این فاصله پیاز رو در تابه ای کاملا خرد کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه نان کماج تبریزی؛ نان شیرین و خوشمزه سنتی

2- نصف پیمانه روغن مایع رو به پیازها اضافه کنید و تابه را روی حرارت قراربدید و پیازها رو تفت دهید تا کمی نرم شوند. میتونید زمان تفت دادن کمی زردچوبه اضافه کنید!

3- بعد از سرخ شدن پیازها، ادویه ها شامل زردچوبه، پودرزیره، پودر گشنیز و نمک رو به پیاز های سرخ و نرم شده اضافه کنید و مخلوط کنید و دو تا سه دقیقه تفت دهید.

حالا اجازه دهید مخلوط ادویه ها و پیاز سرد گردد!

بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع نان های خانگی

بعد داخل کاسه مناسب و بزرگی بریزید.

4- شیر رو به این مخلوط اضافه کنید. حدود یک قاشق چایخوری نمک اضافه کنید.

5- حالا طی این مدت خمیر مایه کاملا حجیم شده و پف نموده و به اصطلاح عمل آمده.

خمیر مایه آماده شده را به مخلوط پیاز و شیر اضافه کنید.

6- یک عدد سفیده تخم مرغ را به مواد بالا اضافه کنید و زرده س آن را برای رومال روی نان ها نگه دارید.

مابقی روغن مایع را نیز به مواد اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: معرفی 10 نوع نان خانگی خوشمزه به روش نانوایی با طرز تهیه

7- سپس حدود یک یا دو قاشق غذاخوری محلول زعفران هم به مواد بیفزایید.

در انتها آرد رو کم کم به مواد اضافه کنید.

8- آغاز کنید به ورز دادن خمیر و همزمان که آرد رو اضافه میکنید خمیر رو ورز دهید تا زمانی که خمیر به دست نچسبد و خمیر کامل و لطیف و یکدستی شکل بگیرد.

دقت کنید که خمیر رو دراین مرحله مرتب با دست ورز دهید و چسبندگی خمیر رو با ورز دادن بگیرید.

9- بعد از آماده سازی خمیر، روی آن را با پارچه یا حوله و درپوش بپوشانید. و خمیر را یکساعت در محیط گرم قراردهید تا حجم خمیر دو برابر گردد.

بعد از این مدت زمان، خمیر کاملا پف میکند و حجم آن دو برابر می گردد.

10- بعد ازآن پف خمیر را با دست بگیرید. روی میز کار آرد پاشی کنید و خمیر رو روی سطح آرد پاشی شده منتقل کنید.

خمیر رو مجدداً کمی ورز دهید.

11- و به چهار یا پنج قسمت تقسیم کنید و برش دهید.

هر قسمت از خمیر را با کمی ورز دادن به شکل توپ در بیاورید یا به اصطلاح هر خمیر را چانه کنید. و روی سینی یا سطح آرد پاشی شده قرار دهید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه نان اهری (یتی قات) خانگی؛ نان سنتی و خوشمزه

12- سپس با نوک انگشتان دست، هر چانه خمیر را پهن وصاف کنید.

دراین مرحله و همراه با صاف کردن خمیر، می تونید کنجد روی آن بپاشید. بعد از طریق چنگال روی خمیر طرح بیندازید.

13- برای رومال روی نان ها و طلایی شدن روی آن ها، یک عدد زرده تخم مرغ را در کاسه کوچکی بریزید. یک یا دو قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه کنید و بعد مخلوط کنید.

14- مخلوط زرده تخم مرغ را با براش یا فرچه روی هرکدام از نان ها بمالید.

در انتها روی نان ها کنجد و سبزی خشک بپاشید و نان ها را روی سینی فر که از قبل چرب کردید، منتقل کنید.

نکات نان فطیر:

  • بین خمیرهای نان فاصله بگذارید چون بعد از پخت حجیم تر می شوند.
  • سینی فر رو داخل فر از قبل گرم شده با دمای 180درجه سانتیگراد قرار بدید.
  • مدت زمان پخت فطیر ها حدودا نیم ساعت است.
  • زمانی که نان های فطیر طلایی شدند میتونید از فر خارج کنید.
  • در تهیه این فطیر ها میتونید از پیازچه و تره هم بهره ببرید.
  • روی نان ها رو با کنجد، سبزی خشک، تخم خرفه و غیره تزیین کنید.
  • این نان ها رو بخاطر وجود شیر و روغن باید در یخچال نگهداری کنید. و طی مدت زمان یک هفته باید مصرف گردد.

شاید براتون فرایند تهیه این نان با پیاز و سبزیجات عجیب باشه اما باید بگم نان بسیار خوشمزه ای ست و برای میان وعده و مخصوصا وعده صبحانه و عصرانه بسیار مناسب و لذیذ است.

منبع: اُکالا

به "طرز تهیه نان فطیر خانگی؛ نانِ مقوی همراه با عکس مرحله به مرحله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه نان فطیر خانگی؛ نانِ مقوی همراه با عکس مرحله به مرحله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید