7 خاصیت شگفت انگیز هویج

به گزارش مقاله های علمی، زندگی امروز / هویج یکی از محبوب ترین صیفی جات در دنیا است! و تا کنون، بیشتر مردم از هر فرهنگ و زبانی، هویج را به شکل های متفاوت خام، پخته و یا آب هویج مصرف نموده اند. هویج علاوه بر طعم و عطر عالی که دارد دارای مقادیر بالایی از بتاکاروتن و دیگر ترکیبات تاثیر گذار در سلامت مثل ویتامین A. و سرشار از مواد معدنی و آنتی اکسیدان هاست. هویج مزایای درمانی مختلفی دارد. بویژه برای اندام هایی از بدن مثل چشم، دستگاه گوارش، دندان و پوست بسیار مفید هست.

7 خاصیت شگفت انگیز هویج

به گزارش زندگی امروزبه نقل از دکتر اکس، با وجود اینکه هویج جز میوه های نارنجی رنگ است، با این حال می تواند رنگ های متفاوتی داشته باشد. آن ها را می توان در رنگ های بنفش، زرد، سفید و حتی قرمز مشاهده کرد. در بیشتر مواقع، هویج در رنگ های مختلف را می توانید در ایالات متحده امریکا بیابید.

هویج رنگ خود را از آنتی اکسیدان هایی به نام کاروتنوئید ها دریافت می نمایند. یکی از این کاروتنوئید ها، بتا کاروتن است. هرچه بتا کاروتن زیاد تر باشد، هویج نارنجی تر و دارای خواص بیشتری می باشد. بتا کاروتن پیش ساز ویتامین A است، یعنی پس از مصرف در بدن تبدیل به ویتامین A می گردد. بسیاری از مطالعات نشان داده اند که بتا کاروتن به تقویت ایمنی بدن، سلامت پوست و چشم یاری فراوانی می نماید و بعلاوه در حذف رادیکال های آزاد به خوبی عمل می نماید.

هویج ها یکی از غنی ترین و با ازرش ترین مواد غذایی هستند که شما می توانید با دریافت مقدار مشخصی از آن، به قدرت شفا دهندگی آن ها پی ببرید. از تنظیم قند خون، بهبود سلامت، برطرف لختگی خون، کاهش التهابات گرفته تا پاکسازی کلیه ها و تقویت بینایی.

مواد غذایی هویج

هویج یکی از مهم ترین منابع ویتامین A. محسوب می گردد - و یکی از ویتامین های محرک در بدن - که در رژیم غذایی امریکا بسیار توصیه می گردد. هویج بعلاوه مقدار زیادی از ویتامین هایی نظیر C.، D.، E.، K. و بسیاری از مواد معدنی دیگری مانند مهمیم، پتاسیم و کلسیم را برای بدن فراهم می نماید. با توجه به فیبر بالا موجود در آن، هویج یکی از مواد غذایی مغذی در دسته صیفی جات به تعداد می رود.

7 فایده شگفت انگیز هویج را بشناسید.

فرقی نمی نماید هویج تان خام، پخته، رنده شده، آب هویج و یا به صورت پوره باشد. شیوه های متفاوتی برای وارد کردن هویج به برنامه غذایی روزانه وجود دارند. این ماده غذایی نارنجی رنگ سرشار از خواص فوق العاده است که خدمت بزرگی به سلامتی می نماید.

1- تقویت بینایی

سه ماده غذایی مهم - بتاکاروتن، لوتئین و زآگزانتین - در هویج به مقدار قابل توجهی یافت می شوند که سبب تقویت سلامتی چشم می شوند. به اسم مثال، بتا کاروتن (یک نوع ویتامین A)، ممکن است برای گونه های مختلفی از اختلالات چشمی - از جمله دژنراسیون ماکولا و نابینایی مفید باشد. در عین حال لوتئین و زآگزانتین هر دو به کاهش خطر از دست دادن بینایی که ناشی از افزایش سن است، یاری می نمایند.

تن ها یک فنجان هویج رنده شده 400 درصد احتیاج های ویتامین A شما را تامین می نمایند! هویج سرشار از بتاکاروتن می باشد که در کبد به ویتامین A تبدیل می گردد. ویتامین A یکی از حیاتی ترین مواد مغذی مورد احتیاج برای محافظت از سلامت چشم ها به تعداد می فرایند.

کمبود ویتامین A در ابتدا می تواند، به کوری در شب، و سپس به کوری دائمی منجر گردد. کمبود ویتامین A در واقع یکی از علل نابینایی در سراسر دنیا است. بعلاوه هویج می تواند خطر ابتلا به آب مروارید و دژنراسیون ماکولا را کاهش دهد، که این اختلالات یکی از شایع ترین علت های از دست دادن بینایی مرتبط با افزایش سن می باشند.

خوردن مداوم آب هویج و هویج، آن هم به طور مرتب به شما یاری خواهد نمود که همواره چشم هایی سالم و چشم اندازی فوق العاده را در طول زندگی تجربه کنید.

2- منبع غنی آنتی اکسیدان ها (به ویژه بتا کاروتن)

کاروتنوئید های موجود در هویج و سایر سبزیجات نارنجی رنگ، دارای مقدار بالایی از آنتی اکسیدان ها می باشند که می توانند به کاهش خطر ابتلا به انواع بیماری ها یاری نمایند. خواص موجود در هویج درمقابله با رادیکال های آزاد، باکتری های مضر، ویروس ها و التهابات از بدن مراقبت می نماید و موجب تقویت سیستم ایمنی می گردد.

آنتی اکسیدان هایی که در هویج موجود هستند، عبارتند از: ویتامین C، بتاکاروتن، لیکوپن، لوتئین و زآگزانتین. هویج ها سرشار از منابع فیتوکمیکال های کاروتنوئید ها و آنتی اکسیدان های بتاکاروتن ها هستند. هر دو آن ها در مقابله با جهش های سلولی و التهابات مفید عمل می نمایند و مانع از آسیب رسانی به DNA می شوند.

3- کاهش خطرات ابتلا به بیماری های قلبی و سکته

مصرف صیفی جات نارنجی رنگ مانند هویج خطر ابتلا به بیماری های قلبی را به ویژه در زنان بالغ، به مقدار قابل ملاحظه ای کاهش می دهند. تحقیقات اخیر نشان می دهند که نوشیدن آب هویج، منجر به کاهش استرس اکسیداتیو و تقویت سیستم دفاعی بدن در مقابل بیماری های قلبی عروقی می گردد.

این خواص به احتمال زیاد به علت محتوای آنتی اکسیدانی بالا هویج ها می باشد. آن ها بعلاوه به کاهش کلسترول و سلامتی کیسه صفرا یاری می نمایند، و باعث افزایش توانایی دستگاه گوارش در هضم غذا می گردد. هویج ها نه تن ها سلامت سیستم گوارش را بهبود می بخشند، بلکه به طور مستقیم بر روی فراوری کلسترول خوب بدن تاثیر می گذارند و از قلب محافظت می نمایند.

4- محافظت از بدن در برابر سرطان

شواهد نشان می دهند که مصرف بالای از کاروتنوئید ها می تواند در مقابله با عود سرطان های مفید باشد. مطالعات نشان می دهند که این آنتی اکسیدان های موجود در هویج ها ممکن است قادر به مبارزه با سلول های سرطانی باشند و خطر ابتلا به بعضی بیماری ها و سرطان های شایع مانند، سرطان تخمدان و پستان را کاهش دهند.

یک مطالعه بیان می کرد، مصرف روزانه آب هویج تازه برای دفاع از بدن در مقابل عود سرطان، بسیار مناسب است و یک رویکرد موثر برای افزایش سطح کاروتنوئید های آنتی اکسیدانی در خون به تعداد می رود. این امر به نوبه خود در کاهش استرس اکسیداتیو و التهابات موثر است و مانع رشد سلول های سرطانی می گردد.

5- بهبود سلامت دهان و دندان

مواد مغذی موجود در هویج به سیستم ایمنی بدن یاری می نمایند، از طرفی توانایی بدن را برای مبارزه با باکتری ها و سمومی که به وسیله دهان وارد لثه می شوند، افزایش می دهند. بعضی از این مواد معدنی در هویج، ضد باکتریایی هستند و سبب کاهش فرایند پوسیدگی ها در دندان ها می شوند. به یاد داشته باشید که پس از نوشیدن آب هویج و یا خوردن آن، حتما دندان ها را مسواک کنید. فیبر موجود در هویج به سلامت سیستم گوارش، پاکسازی روده و هضم غذا یاری فراوانی می نماید.

6- تقویت سلامت پوست و بهبود زخم

بتا کاروتن برای درمان هر نوع زخمی، ماده ای حیاتی است. هویج به اسم یک ماده غذایی سرشار از بتا کاروتن، برای درمان زخم بسیار مورد استفاده می باشد. اگر شما هر نوع عفونت پوستی، برش و یا زخمی را تجربه کردید، با مصرف آب هویج یا هویج، متوجه می شوید که آن ها به سلامت پوست و افزایش سرعت فرایند بهبود، بسیار یاری می نمایند. هویج ها بعلاوه دارای خواص ضد باکتریایی هستند که التهابات پوستی را کاهش می دهند.

7- حفاظت از سلامت مغز و عملکرد شناختی

هویج ها و آب هویج برای سلامت مغز بسیار مفید هستند. این ماده خوراکی در جلوگیری از پیشرفت و بروز بیماری آلزایمر بسیار موثر است، بعلاوه حافظه و سلامت مغز را هم تقویت می نماید.

منبع: زندگی روز

به "7 خاصیت شگفت انگیز هویج" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "7 خاصیت شگفت انگیز هویج"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید