حمله مگس های سفید به تهران
به گزارش مقاله های علمی، با حمله مگس های سفید به تهران، رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران کاشت درختان توت و عدم سمپاشی زمستانه درختان را دلیل اصلی هجوم مگس های سفید دانست.

محمد حقانی رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران با اشاره به رویت مجدد مگس های سفید در سطح شهر با بیان اینکه مسئولیت اصلی کنترل جمعیت مگس های سفید در تهران با شهرداری است، گفت:
حفاظت از درختان به جامانده شهر که تا امروز از هجوم مگس های سفید جان سالم به در برده اند بر عهده شهرداری است و اصولا شهرداری عهده دار حفظ بهداشت شهر است.
وی اضافه کرد که اگر مسئولان شهری سم پاشی زمستان درختان را به طور منظم و به موقع انجام می دادند امروز شاهد هجوم گسترده مگس های سفید به تهران نبودیم.
رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران با اشاره به اینکه ظاهرا مدیران شهرداری کارهای مهم تری از رسیدگی به شرایط شهر و شهفرایندان دارند و حفظ بهداشت مرکز و سلامت شهفرایندان برای آنها از اولویت برخوردار نیست، گفت:
اگر غیر از این بود بعد از 12 سال شاهد جایگزینی انبوه موش و مگس های سفید به جای پرندگان در تهران نبودیم.
حقانی با بیان اینکه درختان توت میزبان اصلی مگس های سفید هستند که هم زمان با آغاز گرما آغاز به تکثیر می نمایند، گفت که این حشرات مانند شته ها از توانایی بالایی در فراوری مثل برخوردار هستند و در محدوده مرکزی تهران که درختان توت بیشتری کاشته شده به مانند منطقه 6 و بعلاوه کن و ... بیشتر از سایر منطقه ها به چشم می خورند.
وی در انتها با تاکید بر اینکه در صورت استمرار فرایند موجود و عدم انجام اقدامات پیشگیرانه مگس های سفید به مهمانان فصلی مرکز در نیمه نخست سال تبدیل می شوند، گفت:
همانطور که موش ها به مهمانان همیشگی تهران در طول سال تبدیل شده اند مگس های سفید نیز می توانند از بی توجهی شهرداری استفاده و به مهمانان دائمی مرکز تبدیل شوند و جالب است شهرداری که قادر به کنترل مگس های سفید شهر خود به عنوان یک آفت گیاهی نیست چگونه می تواند کشور را مدیریت کند.
مگس سفید یا سفیدبالک حشراتی در خانواده سفیدبالکان (Aleyrodidae) هستند. بیش از 1550 گونه از این خانواده توصیف شده است.
سفیدبالک ها از آفات مهم و پلی فاژ برای طیف وسیعی از محصولات کشاورزی مهم در بسیاری از نقاط دنیا به ویژه در منطقه ها گرمسیری می باشد. سفیدبالک ها در منطقه ها گرمسیری و نیمه گرمسیری و به ویژه در شرایط گلخانه ای بر روی گیاهان زینتی و محصولات گلخانه ای در جمعیت های خیلی بالا دیده می شوند.
منبع: کجارو / خبرگزاری ایسنا